Jette De Jong wint het Belgisch Kampioenschap dressuur bij de Junioren in Lier

Jette De Jong wint het Belgisch Kampioenschap dressuur bij de Junioren in Lier

In het Azelhof te Lier zijn ze intussen aan de laatste proeven van de dag bezig. Het Belgisch Kampioenschap voor Juniors werd er wel al afgerond. De winst ging naar Jette De Jong, die al voor de derde keer op rij zo'n BK wint. 

De Freestyle Test werd vandaag het laatste onderdeel van het BK voor Juniors. Daarin kon Jette De jong met haar Indini (v. Chippendale) een erg hoge score van 75,655% neerzetten. Zo won Jette meteen ook alle onderdelen in deze reeks. Voor Anna Peeters en Harlekin (v. Chinook) was er een tweede plaats met een score van 71,665%. Aude Verheecke reed Frapant (v. Vivaldi) naar de derde plaats. 

Rekening houdend met de twee voorgaande proeven zorgde dat voor het volgende eindresultaat: 

GOUD: Jette De Jong - Indini (218,093) 

ZILVER: Aude Verheecke - Frapant (208,263) 

BRONS: Clara Collard - Escape (207,658) 


BK Pony's - Individual Test 

Bij de pony's stond het tweede onderdeel van het BK vandaag op het programma. Liezel Everars won deze rubriek met Fs Capelli De Niro (v. FS Champion de Luxe) met een overtuigende score van 75,243%. Emilie Herweyers reed LeSch La Perla naar de tweede plaats met 71,406%. Met haar andere pony Don't Dream WE (v. Don't Worry) nam ze meteen ook de derde plaats voor haar rekening. 


BK Children - Team Test 

De proef voor Children werd vandaag opnieuw gewonnen door Amber Hennes. Zij scoorde met Allegro v/h Trichelhof (v. Apache v/h Trichelhof) een erg hoge score van 79,100%. Voor Chloë Cleymans en Jondonderry (v. Londonerry) was er een tweede plaats met 75,125%. Op drie kregen we Elise Verwimp met Boemerang (v. Daddy Cool). 


Klik hier voor alle uitslagen.