Nicola Philippaerts en Pieter Devos schitteren op vijfde en zesde plaats op EK

Nicola Philippaerts en Pieter Devos schitteren op vijfde en zesde plaats op EK

Vandaag stond de ontknoping van het EK op het programma: de finale van de individuele competitie. Bij aanvang leek het erop dat huidig Europees kampioen Martin Fuchs zichzelf zou opvolgen maar deze middag werden de kaarten net wat anders geschud... De beste 24 combinaties van de voorbije dagen mochten aantreden in de finale, de beste 12 van hen mochten opnieuw aantreden in de laatste en alles beslissende ronde. Bij aanvang van de tweede ronde stond de Duitser Andre Thieme aan de leiding. Hij mocht dus in de tweede ronde als laatste van start. 

Hij slaagde erin om die leiderspositie vast te houden. Hij kreeg met DSP Chakaria (v. Chap 47) weliswaar één springfout achter zijn naam, maar dat was voldoende op zijn eerste achtervolger Martin Fuchs achter zich te laten. Thieme besluit zijn EK met een totaal van 6,84 strafpunten. Martin Fuchs, die als Europees kampioen van start ging, eindigde nu op de tweede plaats. Hij rekende op Leone Jei (v. Baltic VDL) om naar een totaal van 9,31 strafpunten te rijden. Hij kon ook de nul niet behouden in de laatste ronde. Dat de laatste ronde geen sinecure was, blijkt uit het feit dat ook de bronzen medaille, Peder Fredricson geen foutloze ronde kon springen. Hij kreeg met Catch Me Not S (v. Cardento 933) één springfout en een punt voor tijd achter zijn naam, wat resulteerde in een totaal van 9,46 strafpunten. 

Christian Kukuk (Mumbai) en Nicola Philippaerts (Katanga vh Dingeshof) vervolledigden de top vijf. Nicola Philippaerts was met Katanga (v. Cardento 933) één van de enigen die de nul wel kon behouden in de tweede ronde, waardoor hij aardig klom in het klassement. Voor Pieter Devos en Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) was er een zesde plaats na twee springfouten in de tweede ronde.

Klik hier voor de resultaten