Kent Ferrington en Gazelle winnen CSI5* Grand Prix van Calgary: "Op dit concours is haar carrière echt begonnen"

Kent Ferrington en Gazelle winnen CSI5* Grand Prix van Calgary: "Op dit concours is haar carrière echt begonnen"


De 2021 editie van de RBC Grand Prix van Canada, gepresenteerd door Rolex, vond plaats op deze zonnige zaterdagmiddag van de Spruce Meadows 'National' CSI5*, gepresenteerd door Rolex, en het zag een aantal van de zwaarste competities van het toernooi tot nu toe. Dit is een legendarische wedstrijd die in het verleden enkele ongelooflijke kampioenen heeft gekend, waaronder de Canadese favorieten Ian Millar met Big Ben, en Eric Lamaze met Hickstead.


Van de vijfentwintig paard/ruiter-combinaties die vandaag de ring betraden, haalden er slechts zeven de barrage. Elk van de zeven deelnemers waren bekende gezichten in de internationale ring, met Canadezen Erynn Ballard, Tiffany Foster en Ben Asselin in de gelederen. Het parcours, uitgezet door Anthony D'Ambrosio (USA), telde 13 hindernissen en een toegestane tijd van 82 seconden. Opvallende hindernissen waren het open water en een lastige drievoudige combinatie op weg naar de eindstreep, die voor de meeste atleten de grootste uitdaging van het parcours bleek te zijn.

De barrage was al even uitdagend, met slechts 4 van de 7 paard/ruiter combinaties die foutloos eindigden. De eerste plaats was voor Kent Farrington (USA) met Gazelle (Kashmir van Schuttershof x Indoctro) in 40,91 seconden. De Braziliaan Eduardo Menezes en H5 Quintol (Quintender 2 x Cento) werden nipt tweede met een tijd van 41,88 seconden. Erynn Ballard (CAN) en Gakhir (Spartacus x Indorado) eindigden op de derde plaats, in een tijd van 44,89 seconden.

Het is niet de eerste keer dat Farrington deze wedstrijd wint, en met de prestaties die hij en zijn paarden constant leveren in de internationale ring, zal het zeker niet de laatste keer zijn. Vandaag is het zelfs de vijfde keer dat Farrington de RBC Grand Prix van Canada heeft gewonnen, en de tweede keer dat hij met de 15-jarige Gazelle heeft gewonnen.

"Ik breng hier veel jonge paarden naartoe, zodat ze wennen aan het gras, aan de lange rails en aan de indrukwekkende sprongen. Ik denk dat het ze helpt ontwikkelen als paard," zei Farrington tijdens de persconferentie na zijn overwinning. "Gazelle begon ik hier te rijden toen ze 8 jaar oud was.. en ze heeft de hele weg door de rangen doorlopen vanaf het allereerste begin."