Jeroen Appelen springt naar eindzege tijdens 2* Grote Prijs Lier

Jeroen Appelen springt naar eindzege tijdens 2* Grote Prijs Lier

In Lier schoot Jeroen Appelen vandaag de hoofdvogel af, en sprong tijdens de 2* Grote Prijs naar een glansrijke overwinning. Niet alleen verzamelde hij zo aardig wat Longines Ranking punten, maar zag hij zijn spaarboekje ook nog eens aangedikt met een knappe 6.750 euro.

Appelen bleek in het zadel van de 12-jarige Zangersheide hengst Ghost Z (Game Boy D) de snelste van twintig finalisten, en sprong zo in een foutloze 39.56 seconden naar het goud. Een verschil van slechts dertien honderdsten zorgde ervoor dat de Pool Przemyslaw Konopacki op de KWPN merrie Home-Run (Spartacus TN) eindigde met knap zilver. Als derde op het podium volgde de Nederlander Henk Frederiks, die de 9-jarige KWPN hengst Impian D (VDL Bubalu) in 40.42 seconden door de eindmeet stuurde.

De top vijf werd verder vervolledigd door nog twee Belgische toppers, waarbij Sacha Beghuin het in het zadel van Elcup van Beek II Z (Elvis Ter Putte) won van Niels Bruynseels en de 9-jarige BWP merrie Nauwsika van de Pereboom (Thunder vd Zuuthoeve).

Verder sprongen ook Jorik Vervoort, Kirsten Rombouts, Niels Fockaert, en Patrik Spits nog naar een klassering binnen de top tien.

Vind de volledige uitslag HIER.