Tim Prouvé beste Belg tijdens 3* Wereldbeker van Poznań, BWP hengst Holland vd Bisschop wint

Tim Prouvé beste Belg tijdens 3* Wereldbeker van Poznań, BWP hengst Holland vd Bisschop wint

Ook in het Poolse Poznań liet de Belgische fokkerij een duidelijk visitekaartje achter. Tijdens de 3* Wereldbekermanche over 1.50m hoogte veroverde de 15-jarige BWP hengst Holland vd Bisschop (Heartbreaker) onder het zadel van de Nederlander Remco Been met klasse het goud. Ook onze landgenoot Tim Prouvé liet er van zich horen. Op de rug van Intouchable (Elvis Ter Putte) plaatste hij zich als zesde.

Als eerste aan de start van de tienkoppige barrage bepaalde Remco Been op de rug van de BWP hengst Holland VD Bisschop (Heartbreaker) meteen de te kloppen prestatie. Een schitterende foutloze omloop in 36.76 seconden bleek uiteindelijk onevenaarbaar, waardoor de Nederlander het goud mee naar huis nam. De Zweedse Irma Karlsson mocht met de Oldenburger ruin Chacconu (Chacco-Blue) als tweede haar kans wagen, en sprong daar met een verschil van een ruime seconde naar een tweede plaats. Haar klassering zou ze tot het einde behouden. Niels Kersten reed de KWPN vosruin Gries S (Indoctro) als zesde de barrage binnen, waar het duo knap de nul wist te behouden en afklokte op 38.05 seconden. Met deze prestatie behaalde Kersten de derde podiumplaats.

Als vierde eindigde voor thuispubliek de Pool Jaroslaw Skrzyczynski op de eveneens KWPN gefokte hengst Inturido (Zambesi TN), voor de Zweedse Erica Swartz en de BWP merrie Madonna (Flamenco de Semilly).

Met een verschil van slechts zeven honderdsten moest Tim Prouvé in het zadel van de KWPN merrie Intouchable na twee knappe nulrondes genoegen nemen met de zesde plaats.

Vind de volledige uitslag HIER.