Alexander Housen fenomenaal in Super Grand Prix van Peelbergen

Alexander Housen fenomenaal in Super Grand Prix van Peelbergen

De X-Mas Tour bij Peelbergen eindigde vandaag met de langverwachte Super Grand Prix. Elf van de beste ruiters en amazones namen het er over twee omlopen op 1.45m hoogte tegen elkaar op, waarbij Alexander Housen uiteindelijk heer en meester bleek.

Uiteindelijk konden drie combinaties over de hele lijn de nul behouden, wat maakte dat de podiumplaatsen op tijd werden beslist. Alexander Housen snelde samen met de 12-jarige Cassandra Hsp (Sandro Boy) naar een onklopbare chrono van 42.91 seconden en mocht zo de beker in ontvangst nemen. De Sovaak Gaj Riossa had met de KWPN voshengst Entertainer (Warrant) 43.64 seconden nodig, wat hen het zilver opleverde. Het Nederlandse publiek deed de grond in Kronenberg daveren door de aanmoedigingen voor Leopold van Asten. In het zadel van de 9-jarige BWP ruin VDL Groep Nino du Roton (Iron Man vd Padenborre) klokte de Nederlander af op 44.21 seconden en dus de derde plaats. 

Rodrigo Giesteira Almeida sprong tijdens de eerste ronde op de rug van de KWPN hengst Imposant van de Renger (Comme Il Faut) één balk uit de lepels. Een snelle tijd van 44.47 seconden maakte dat de Portugees vierde eindigde. Benjamin Robert uit Frankrijk kreeg eenzelfde fout tijdens de tweede omloop, en werd vijfde met Coupd'Coer d'Euskadi (Diamant de Semilly).

Ook Charlotte Philippe eindigde met een totaal van vier strafpunten en klasseerde zich in het zadel van Electro Vd Kormsteeg Z (Emerald Van 'T Ruytershof) als zesde.

Vind de volledige uitslag HIER.

F. © Peelbergen