Belgen domineren kleine Grote Prijs Beervelde met broertjes Devos als hoofdrolspelers

Belgen domineren kleine Grote Prijs Beervelde met broertjes Devos als hoofdrolspelers
In Beervelde werd zonet de laatste springrubriek van de dag afgewerkt. In deze 1m50 kleine Grote Prijs, waren er punten voor de Longines ranking te verzamelen en de Belgische ruiters hebben zich nog maar eens van hun sterkste kant laten zien. De top vijf kleurde bijna volledig Belgisch en de broertjes Devos speelden nog maar eens de hoofdrol.

Nadat hij eerder deze week ook al de Masters op zijn naam wist te schrijven, slaagde Pieter Devos er vandaag opnieuw in zijn goede vorm door te trekken. Hij was met Haloubet Hitchcock (v. Baloubet du Rouet) de snelste in een barrage met veertien combinaties. Devos liet alle balken in de lepels en finishte in 42,28 seconden. Wouter Devos, die vast en zeker op revanche gebrand was na een tweede plaats in de Masters, moest dit keer opnieuw zijn broer voorlaten. Ook nu was hij net niet snel genoeg om Pieter van de eerste plaats te stoten. Wouter Devos finishte met Tonik Hero (v. Ogano Sitte) in 43,06 seconden en sleepte zo de zilveren medaille in de wacht. Virginie Thonon en High Tech Vy de Septon (v. Del Piero P&B) nam de derde plaats voor haar rekening. Ook zij sprongen een erg snelle barrage en klokten af in 43,06 seconden.

Het jonge Belgische talent Gilles Thomas en zijn 9-jarige Udarco hengst Uncas S eindigden op de vierde plaats.  Dayro Arroyave en Adele (v. Cassini I) eindigden op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten