Nicola Philippaerts blijft presteren in LGCT Grand Prix van Londen

Op de Global Champions Tour van Londen werd zonet het hoogtepunt van het weekend afgewerkt: de LGCT Grand Prix. Van de 24 startes slaagden er 11 in om de nul op het scorebord te houden na de eerste ronde. Een barrage met elf combinaties moest dus bepalen wie zich uiteindelijk de winnaar van de Grand Prix mocht noemen.

Die winnaar werd voormalig nummer één van de wereld Scott Brash. Hij toonde met Hello Forever (v. For Pleasure) nog maar eens waarom hij één van de snelste ruiters ter wereld is. Brash klokte af in een tijd van 38,62 seconden. Hiermee bleef hij nipt zijn landgenoot Ben Maher voor die met MTF Madame X (v. Cotino) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Maher kwam met zijn 10-jarige merrie niet in de buurt van het hout en finishte in 38,68 seconden. Denis Lynch en All Star 5 (v. Argentinus) vervolledigde de top drie. Ook zij sprongen een foutloze barrage in 39,35 seconden.

De vierde plaats ging naar de Nederlandse topruiter Harrie Smolders. Met zijn BWP hengst Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 39,48 seconden. De jonge Zwitser Martin Fuchs eindigde met Clooney 51 (v. Cornet Obolensky) op de vijfde plaats. De 11-jarige ruin kwam niet in de buurt van het hout en kwam na 40,31 seconden door de eindmeet.

Onze landgenoot Nicola Philippaerts die gisteren met Aikido Z nog een proef op zijn naam wist te schrijven, eindigde vandaag op een verdienstelijke zesde plaats met Chilli Willi (v. Casall). De jonge Limburger sprong een foutloze barrage in 40,70 seconden.