Gudrun Patteet beste Belg in Medium Tour Final Ommen

Gudrun Patteet beste Belg in Medium Tour Final Ommen
Op het CSI4* concours van Ommen werd zonet de hoofdrubriek van de avond afgewerkt. De prijs 'Elanco Animal Health & European Lease Company' stond tot 1m45 hoog gebouwd en er kwamen maar liefst 50 combinaties aan de start. Van die vijftig starters slaagden er negen in om een foutloze eerste ronde af te leggen. We kregen dus een spannende ontknoping met negen startende combinaties.

In de barrage was het uiteindelijk de Zweed Peder Fredricson die naar de overwinning reed. Hij zadelde H&M Carat Desire (v. Carinjo) om in 44,24 seconden naar de eindmeet te rijden. Hiermee was hij net een halve seconde sneller dan de Duitse topruiter Marcus Ehning. Ehning en Calanda 42 (v. Calido I) sprongen een foutloze barrage en kwamen na 44,74 seconden over de eindmeet. De Amerikaan Lucas Porter nam de derde podiumplaats voor zijn rekening. Met Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco) onder het zadel, sprong hij een foutloze barrage in 45,24 seconden.

De beste Belgische prestatie kwam van onze leading amazone Gudrun Patteet. Zij reed Sea Coast B52 F Z (v. Bamako de Muze) in een tijd van 45,45 naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. De Nederlander Lennard de Boer vervolledigde de top vijf. Ook hij slaagde er met Ewinita (v. Ustinov) in een foutloze barrage af te leggen en finishte in 46,86 seconden.

Klik hier voor de resultaten