Xander van Es wint hoofdrubriek Gouden Laars Loenhout!

Xander van Es wint hoofdrubriek Gouden Laars Loenhout!

Afgelopen zondag kon Xander van Es de 1.40m Gouden Laars in Loenhout op zijn naam schrijven. Dat deed hij met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck, fokker: Van De Heffinck en Braekevelt)

Met maar vier deelnemers in de barrage van de 1.40m Gouden Laars, wist Xander van Es met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) op een tijd van 39.13 seconden snelst te rijden. De BWP-ruin is een nakomeling van Cooper vd Heffinck en is gefokt door Van De Heffinck en Braekevelt.


Op de tweede plaats landde Natan Derycke met Kasper (Numero Uno). Het duo wist na een foutloze barrage op een tijd van 44.35 seconden door de chrono te rijden. Ook Louise Brusselle kon zich in de top drie plaatsen. Dat deed ze samen met Narcis vh Napoleonhof (Darco) op een tijd van 42.43 seconden. Wel moest ze vier strafpunten noteren, waardoor ze onder Derycke, op de derde plaats werd geklasseerd. De vierde plaats was voor Chloé Hoste met Perigrosso (Perigueux). Ook zij noteerde vier strafpunten in de tweede fase. Nell Delgouffe wist zich met één tijdsfout naar de vijfde plaats te rijden met Phassia vd Bisschop (Comme Il Faut). 

Goud voor Chloé Hoste in de 1.30m
In de voorafgaande 1.30m proef was het Chloé Hoste met Valeriane de Moyon (Calypso de Moyon) die naar het goud kon rijden. De merrie is een nakomeling van Calypso de Moyon en is gefokt door Alain en Lucie Janvier. Het duo wist op een tijd van 26.06 seconden foutloos te blijven. Op de voet volgde Estee Bomere met Chiquita van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel). Zij deden het op een tijd van 26.43 seconden. De derde plaats was hier voor Xander van Es met Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere). 

Lyns Overstijns wint de 1.20m 
Samen met Gentleman van het Rees Z (Gizmo Z) wist Lyns Overstijns de snelste tijd te rijden. Deze Zangersheide-ruin is een nakomeling van Gizmo Z en is gefokt door Sara Boogaerts. Op de voet volgde Thian van Hoydonck met Mc Gregor (Andretti Z), die op de tweede plaats eindigde. Het brons was hier voor Roos Notelé met Cuba Libre van 't Rebelshof Z (Corydon van T&L). 

1.10m-winst voor Jonah Becu
Met zo'n 38 foutloze combinaties in de 1.10m wist Jonah Becu de snelste tijd te rijden. Dat deed hij met Rigolade Van Hof Ter Boone (Vleut, fokker: Johan & Marleen Vandamme - Covereur). Zilver en brons ging beiden naar Karsten van Es. Dat deed hij voor zilver met Pepita Di Cantero (Kafka vd Heffinck), en voor brons met Hamilton (Contact vd Heffinck)


Bekijk hier de resultaten