Winnaar van de Grote Prijs Amsterdam, Julien Epaillard: "De wereldbeker én GP na elkaar winnen kun je enkel met twee super paarden"

Winnaar van de Grote Prijs Amsterdam, Julien Epaillard: "De wereldbeker én GP na elkaar winnen kun je enkel met twee super paarden"

Een jaar geleden graaide Epaillard nog de hoofdwinst mee naar huis in de Wereldbekeromloop van Amsterdam, dit jaar schreef de Franse ruiter de Grote Prijs van Amsterdam op naam. In het zadel van Dubai du Cedre gaf Epaillard de concurrentie geen schijn van kans in deze 1.60m rubriek. 

Op de dochter van Baloubet du Rouet vormde Epaillard een van de tien combinaties die het in de barrage tegen elkaar mochten gaan opnemen. Met een verbluffend verschil van ruim twee seconden zegevierde het Franse duo. Ze lieten daarbij twee plaatselijke combinaties achter zich. Voor Greve, die eervol op de tweede plaats kwam te staan was het een sterk debuut in een 5* Grote Prijs voor zijn merrie Pretty Woman van 't Paradijs (Vigo d'Arsouilles). Kersten besloot met zijn Funky Fred (Fantomas de Muze) op drie.

Epaillard was alvast opgezet met deze nieuwe overwinning op zijn palmares: "De Wereldbekerwedstrijd en de Grote Prijs na elkaar winnen, daar heb je twee super voor nodig. Ik ben uiterst tevreden met Donatello en Dubai."

Voor Dubai zaten er net enkele weken rust op, nadat de merrie het beste van zichzelf had gegeven in de twee grootste rubrieken van Genève. "We zijn twee weken geleden opnieuw gestart in wat lagere rubrieken in Oliva. Ze voelde heel erg fris in de basisronde van deze Wereldbeker, maar in de barrage liep ze super. Ik voelde dat we risico konden nemen, alles kwam makkelijk. Na de tweede hindernis besloot ik er volop voor te gaan. Dubai is in topvorm en doet altijd haar uiterste best, het is fantastisch om haar te rijden."



Bron: Persbericht