Yana Jansegers en Orlando vd Afspanning schrijven Grote Prijs Deurne op naam

Yana Jansegers en Orlando vd Afspanning schrijven Grote Prijs Deurne op naam

Bij het Green Valley Estate heeft Yana Jansegers op zaterdagavond voor een Belgische overwinning gezorgd. De amazone was in het zadel van Orlando vd Afspanning één van de slechts twee combinaties die het tot in de tweede fase schopten.

Een snelle maar bovenal ook foutloze rit bezorgde Jansegers de overwinning met de Kartouzo van 't Kathof-nakomeling uit de fokkerij van Veronique Vanbrabant. Het podium werd verder aangevuld door Nederlandse combinaties. Zo zagen we Marwin Van den Nieuwenhuijzen op twee met Kadhir Sw (Gasquine Tag) en besloot Nikita Cheung op drie in het zaedl van Noberlina vd Laarse Heide (Nabab de Reve). 

In de Kleine Grote Prijs kleurde het podium overwegend Belgisch. Gilles Van Hamme scoorde in het zadel van Qatar van't Paradijs (Mosito van het Hellehof) de tweede plaats in deze 1.35m rubriek. Voor Lennerd Jochems werd er met Noortje-S (Dakar VDL) het brons uitgereikt. Guy Van Beek klasseerde zich met Rocco de Dreve (Matisse de Mariposa) op zeven en deelde nog mee in de prijzen. Jansegers liet zich hier al opmerken met Capri (Comme il Faut) en werd negende.