Belgische paarden dingen mee voor de prijzen in Wereldbeker Mexico

Belgische paarden dingen mee voor de prijzen in Wereldbeker Mexico

In Mexico is de zevende etappe van de Wereldbeker voor de Noord Amerikaanse Competitie deze week volop aan de gang. In de 1.60m hoofdrubriek kon Alberto Martinez aan het langste eind trekken maar sprongen ook heel wat Belgische paarden in de kijker in het schilderachtige Puebla.

Ze hebben twee jaar gewacht op deze overwinning. Alberto Martinez (MEX) en Quinley (Quintero ASK, fokker: Anke Siewertsen) eindigden als tweede in Puebla in 2022. Twee jaar later kwam het duo die al een decennium samen is als winnaars uit de bus in een barrage met drie paarden. Landgenoot Simon Salame volgde met So Nice (Conthargos, fokker: Gestüt Lewitz / Paul Schockemöhle) op de tweede plaats. De laatste die te aanschouwen was in de barrage was Misti Cassar. De Amerikaanse kwam aan de start met Mylord Cornet (Montender) van Nederlandse fokker BJM Wezenberg.

Net buiten het podium zagen we het eerste Belgische paard terug. De door Alexander Liefsoens gefokte I-Cap CL Z, een zoon van I'm Special de Muze, stond met Jessica Mendoza op de vierde plaats. Meteen op vijf volgde nog een fokproduct van onze bodem met de BWP merrie Hortensia Van de Leeuwerk. Deze dochter van Corland werd gefokt door Ronald Joosen en kwam onder Manuel Gonzalez Dufrane op vijf. 

Ook Stud 2000 en Corthouts & Foriers hadden een deelname in deze startlijst. Zij fokten Dominant 2000 Z, een hengst van Diamant de Semilly die door Francisco Pasquel Vega gereden werd in deze rubriek en veertiende werd.


F. ©: FEI/Rodrigo Ceceña