Vincent Bourguignon domineert podium van hoofdnummer Winterjumping

Vincent Bourguignon domineert podium van hoofdnummer Winterjumping

In Asse domineerde afgelopen weekend Vincent Bourguignon het 1.45m hoge hoofdnummer. Bourguignon was goed voor zowel de winst als een derde plaats. 

Krak Boem Boep maakte er niet meer woorden aan vuil dan dat en sprong onder Bourguignon naar de overwinning van de hoofdrubriek. Het duo hield Steven Vermeir op net geen twee seconden afstand en liet hem met Magnum op twee. Met Clic Pan Pan had Bourguignon nog een tweede paard achter de hand en veroverde zijn tweede podiumplaats op drie. 

Virginie Thonon was op haar beurt goed voor zowel de vierde als de vijfde plaats. Met Dayton Sitte bleef de amazone voor op haar eigen ronde met Hyper D'Elle Du Tige

Rubriek 1.30m

Eerder werd er gestreden over 1.30m hoge hindernissen. Daarbij was Ugo Berritella degene die de winst opeiste met Devino. Het duo werd op de hielen gezeten door Jelle Limbourg die uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats in het zadel van Jindy. Bourguignon eiste niet enkel de aandacht over 1.45m maar sprong ook in deze rubriek naar de top drie. Hij werd nogmaals derde op Chum Chum

Rubriek 1.20m

Bert Panneels vulde dan weer het merendeel van de top drie over 1.20m. Met Nicodemus van het Blondveld bleef hij zichzelf voor op Nic-Nac P en nam het zilver en brons voor zijn rekening. Maar hij moest Danny Van Es voor zich dulden die met Hamilton de overwinning opeiste. 

Alle resultaten van het weekend