Tweede overwinning voor Robin Vermeir en Diamantina Z, Paris Vandousselaere pakt brons

Tweede overwinning voor Robin Vermeir en Diamantina Z, Paris Vandousselaere pakt brons

In het Sentower Park werd op vrijdag zowel de Small Tour als de Big Tour voor jeugd afgewerkt. Robin Vermeir kon net als gisteren aan het langste eind trekken met Diamantina Z in de 1.30m rubriek terwijl Paris Vandousselaere voor het beste resultaat zorgde op 1.40m hoogte. 

De 1.30m Small Tour werd door Vermeir en de 10-jarige Diamantina Z (Diamant de Semilly) van fokker Sabine Daems foutloos afgewerkt in een tijd van 54,95s. Met die tijd bleef het duo voor op de sterke Jone Illi. De Finse ruiter finishte met Its Me G (Eldorado vd Zeshoek) in 55,58s en werd tweede. De Noorse Marie Skei besloot de top drie met de Tolan R.-dochter Mj Toleen en een tijd van 58,17s. 

De Finse Nella Mäyrä rekende op de BWP merrie Janina van het Goteringenveld, een dochter van Ogano Sitte gefokt door Ludo Hendrickx om zesde te worden. Alice Oost zorgde voor het laatste Belgisch kleur en werd veertiende op Fominka (Clinton I). 

Paris Vandousselaere schittert met brons voor Virocondo Z

Voor de Big Tour werden de hindernissen 10 centimeter opgetrokken tot een hoogte van 1.40m. Vandousselaere zadelde voor deze opdracht de 13-jarige Zangersheide hengst Virocondo Z (Va-Vite) en werd succesvol derde. De overwinning was hier voor Illi en de KWPN merrie Eolita L (Verdi TN). 

Winnares van gisteren, Clémentine Lux kon Ole Campione du Roton (Tangelo vd Zuuthoeve) naar dertien sturen en op zestien volgde Robbe van Boxstael met Nina van't Farsenhoven (Vivaldi du Seigneur, fokker: Dirk en Els Matton). 

Bij de Small Tour voor Children sprong Zelie Vanderstichelen naar het beste Belgische resultaat en werd negende op de BWP hengst Jarkozy Duresses (Kashmir van Schuttershof). Emmy Briers was dan weer de beste in de Pony Small Tour en zette zich zowel op plaats zes als zeven met respectievelijk Roczan K (Le Blue Diamond van't Ruytershof, fokker: Kurt Leten) en Qualinka (Kantje's Fahran, fokker: Jan, Constant en Els Vermeiren). 

Resultaten