Constant van Paesschen en Kannavara Z knallen in hoofdnummer Saint Tropez

Constant van Paesschen en Kannavara Z knallen in hoofdnummer Saint Tropez

Constant van Paesschen en Kannavara Z konden onlangs nog de overwinning van de CSI3* 1.50m rubriek boeken maar moesten exact een week later genoegen nemen met een tweede plaats

De door Dave Bylau gefokte Zangersheide merrie van Kannan voegt de ene foutloze rit na de andere toe aan haar palmares met van Paesschen. Het duo bleef in de 1.50m hoofdrubriek van Saint Tropez van het hout af en snelde in 62,56s over de finish. Net niet snel genoeg om Julien Epaillard met Cancun Torel Z (Cosinhus) van de overwinning te houden, die afklokte op 60,77s. 

Evelyne Pater's fokproduct Fantasio Floreval Z (Florian de Vie) kwam onder de Fransman Cedric Hurel op zes. Op zeven volgde de BWP ruin Private Dancer van't Meulenhof, een 9-jarige zoon van Gemini, onder Giavanna Rinaldi. De door Jan Gheeraert gefokte Istanbull V.H Ooievaarshof (Casall) werd door Abdelkebir Ouaddar naar negen gestuurd gevolgd door Caetlin vd Heffinck Z (Chacco-Blue) met Alexa Ferrer.

Resultaten

Van Paesschen besloot zijn dag met brons voor Mixcoac Ls La Silla (Montebello La Silla) in de CSI2* 1.45m proef. De overwinning kwam hier in handen van de Deense Tina Lund die rekende op de sBs ruin Ionesco Sitte (Hunters Scendro). 

Belgische fokkerij drukt z'n stempel 

In de eensterren competitie zegevierde de sBs merrie Kampelle Gp du Bois Madam over een hoogte van 1.25m met Franse amazone Olivia Coulet. Op twee volgde nog een sBs-fokproduct en stond Hepburn du Seigneur (Curby du Seigneur). 

Bij de jonge paarden was het opnieuw Madame van het Hellegat Z die haar stempel drukte en onder Odile Gierech vierde werd. De Zangersheide merrie is een dochter van Matisse de Mariposa uit de fokkerij van Niels De Bruijn. 


F. ©: Privé