Top tien klassering voor Abdel Saïd tijdens 5* Longines GP Qualifier van Abu Dhabi

Top tien klassering voor Abdel Saïd tijdens 5* Longines GP Qualifier van Abu Dhabi

De eerste 5* Grand Prix kwalificatieproef van Abu Dhabi werd vanavond verreden over 1.50m hoogte. Een ijzersterke Kristaps Neretnieks ging er niet alleen met het goud lopen, maar nam ook het op één na hoogste podiumtrapje voor zijn rekening! Onze landgenoot Abdel Saïd liet opnieuw zijn kunde zien en sprong naar een knappe top tien klassering.

Als derde van veertien barragekandidaten bepaalde de Let meteen de te kloppen tijd, door in het zadel van de negenjarige hengst Palladium KJV (Lancer III) in een vlijmscherpe tijd van 34.71 seconden te finishen. Daar kwam uiteindelijk niemand meer bij in de buurt, tot Neretnieks als voorlaatste nog een tweede maal aan zet kwam. Op de rug van de dertienjarige Holstein ruin Quintair (Quintero) sprong hij naar een foutloze zilveren chrono van 34.97 seconden. De Duitser David Will trad als laatste de ring binnen en kaapte met Zaccorado Blue (VDL Zirocco Blue) in een tijd van 35.22 seconden het brons weg.

De Brit Donald Whitaker, die zonder voorbeeld als eerste de barrage moest binnenrijden, veroverde op de rug van Little Khira H (Böckmann's Lord Pezi) met een chrono die net veertig honderdsten trager was de vierde plaats. Een verschil van acht honderdsten verwees Lily Mytilineou en de twaalfjarige BWP hengst Levis de Muze (Elvis ter Putte) naar de laatste plek in de top vijf.

Voor ons land zorgde Abdel Saïd opnieuw voor het beste resultaat. In het zadel van de negenjarige ruin Clown of Picobello Z (Cardento 933) sprong hij naar het laatste dubbel foutloze resultaat in 37.14 seconden. Ook Celine Schoonbroodt-de Azevedo wist zich te klasseren. Zij behaalde met de twaalfjarige schimmelruin Clinto T Z (Clintissimo Z) de twaalfde plaats.

Vind de volledige uitslag hier.