Parket vordert 2 jaar voor voormalige bestuurder van Bornemse paardenvereniging na aanranding van minderjarige meisjes

Parket vordert 2 jaar voor voormalige bestuurder van Bornemse paardenvereniging na aanranding van minderjarige meisjes

Voor de aanranding van drie minderjarige meisjes heeft het parket in Mechelen twee jaar effectief gevorderd tegen een 67-jarige man uit Klein-Brabant. Alle drie de meisjes reden paard in de  voormalige vereniging van de zestiger, die de feiten ontkent en aldus de vrijspraak vraagt.

Via meldpunten voor grensoverschrijdend gedrag, opgezet in de nasleep van de MeToo-beweging, kwamen verschillende mails binnen over het gedrag van de beklaagde. De openbaar aanklager Karel Berteloot verklaarde: "Hij pleegde grensoverschrijdende gedrag bij zeer jonge meisjes, toonde een ongezonde interesse in die meisjes en betastte en belaagde hen nadat hij hen eerst als vertrouwenspersoon cadeaus begon te geven.”

Bij de verhoring van de 67-jarige man betwistte hij meteen de feiten. Volgens de beklaagde zou het om een complot tegen hen gaan, waar geld en jaloezie mee gemoeid is. Zijn advocaat Peter Heymans pleitte hierop de vrijspraak. “Er is hier nooit iets gebeurd. En om dan zo’n stempel te krijgen? Dat is heel erg.”

Het parket vond de verklaringen van de beklaagde echter ongeloofwaardig en noemde de feiten wél bewezen. "Meneer heeft geen schuldinzicht en neemt zijn verantwoordelijkheid niet op." Rekening houdend met het blanco strafblad van de man en het punt dat de feiten van lang geleden zijn, werd een celstraf van 2 jaar effectief gevorderd.

De rechters namen de zaak in beraad. Het vonnis zal volgen op donderdag 16 februari.

Bron: HLN