14de editie terug van weggeweest met mix aan sport, spektakel en vorming - Show GoleGhent brengt een beetje Portugal naar Gent

14de editie terug van weggeweest met mix aan sport, spektakel en vorming - Show GoleGhent brengt een beetje Portugal naar Gent

Flanders Horse Expo, het grootste indoor evenement in de BeNeLux voor paardenliefhebbers, is terug van weg geweest. Omwille van de wereldpandemie is de laatste expo alweer drie jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuwe editie; vol sport, spektakel en vorming voor ruiters, menners, fokkers en liefhebbers van paarden.

In 2023 pakt het event uit met meer dan 70 demonstraties en verschillende wedstrijden op binnen diverse paardensport-disciplines. Ook voor kinderen staat heel wat op het programma: pony'tjes, verzorging van pony's, touwtje-trek tegen een trekpaard en nog veel meer.

Naast het uitgebreid programma met wedstrijden, shows en demonstraties in de verschillende pistes en seminarieruimtes, is Flanders Horse Expo bovenal een beurs met een fantastisch aanbod aan ruitersportartikelen en toebehoren. Van zadels, dekens, bitten over paardentrailers en paardenreizen tot informatie over verzorging, gezondheid, paardenvoeding... Wat je ook zoekt, je vindt het hier.

Nieuw dit jaar is de Portugese insteek. Met de show GoleGhent brengt Flanders Horse Expo een beetje Portugal naar Gent. Tijdens de beurs wordt de veelzijdigheid van het typische Portugese Lusitano raspaard gedemonstreerd tijdens een wervelende show met de naam Goleghent, zo genoemd naar analogie met het oorspronkelijke paardenfeest in Golega. Portugal is een prachtige bestemming voor ruitertoerisme. Hoog tijd dat Flanders Horse Expo dit in de kijker zet!

Flanders Horse Expo belooft meer dan ooit hét paardenevenement met een gevarieerd programma voor jong en oud te worden waar alle disciplines van de paardensport samen komen!

Persbericht: Flanders Horse Expo (10 - 12 februari 2023)

Foto: © Flanders Horse Expo