Stijn Coenen en Sarina van de Vlasput winnen SBB Jonge Paarden in Broechem: "Hier winnen blijft speciaal"

Stijn Coenen en Sarina van de Vlasput winnen SBB Jonge Paarden in Broechem: "Hier winnen blijft speciaal"

Afgelopen weekend werd het startschot gegeven voor de SBB Jonge Paarden competitie. Op de velden in Broechem was het Stijn Coenen uit Koningshooikt die met de eerste overwinning van het seizoen aan de haal ging op Sarina van de Vlasput. 

Met de dochter van Exxon Hedonist werkte Coenen de 16-koppige barrage foutloos af. Ook voor Johan Pleysier (Wuustwezel) en Sjaakie van het Eikehof, een zoon van de populaire Ermitage Kalone, bleven de balken in de lepels en was er de tweede plaats. Glenn Aerts (Heusden) loodste Chilly Lady J&J Z naar het brons. Op vier zagen we Rozelien De Beck (Leest) met Calua vd Withoeve Z (Copycat Z) voor Nick Bossaerts (Broechem) en Believe IT Z (Bamako de Muze). 

"In Broechem winnen blijft speciaal en cool", opende Coenen na zijn overwinning. "Bovendien is Sarina een merrie met roots uit de ruime regio hier.  Ik heb ook de moeder van Sarina, Lady Calando gereden, tot de LRV-Klasse Z130. De vader Exxon Hedoniste, gefokt bij Don Leys is op enkele honderden meters van mijn thuis gefokt. De moeder van deze hengst werd geboren bij onze buurman René Vets op de Zuuthoeve. Volgens mijn nonkel Paul is Sarina is de vijfde in een generatie merries in de Lierse ‘Zuut’. Dat maakt haar toch wel bijzonder vind ik."

Bij de vijfjarigen sprongen 28 paarden van de 102 starters naar een dubbel foutloze ronde. Het nieuwe systeem waarbij de vijfjarigen twee parcoursen na elkaar, met twee combinaties tussen, sprongen, werd positief geëvalueerd. Bij de vierjarige paarden sprongen 39 paarden van de 117 starters twee foutloze parcoursen.

Alle resultaten


Bron: LRV (Bewerkt)
F. ©: LRV