Lore Decock zegeviert in Krismar Grote Prijs bij Vincent Martens

Lore Decock zegeviert in Krismar Grote Prijs bij Vincent Martens

Op de buitenpiste van Stal Vincent Martens verzamelde het voorbije weekend de WVUR. Op zaterdagavond vormde de Krismar Grote Prijs de hoofdrubriek die op naam geschreven werd door Lore Decock. 

In het zadel van de 10-jarige BWP merrie O D'amour (Jesse James J&B) werkte Decock het 1.25m hoge parcours zonder fouten af in een tijd van 27,20s. Sander Logghe zat hen met Petite Fille (Kafka vd Heffinck) op de hielen maar was met een tijd van 27,51s net niet snel genoeg om de overwinning te grijpen. Tom Camerlijnck kwam op Exquise Lulu (Guarana Champeix) in 28,82s over de finish en werd derde. 

Frederik de Donder werd met de 9-jarige Bamako de Muze-dochter Bibi vh Herenhof (fokker: Bjorn en Valerie Blommaert - Scheirlinck) vierde en deelde die plaats met zichzelf in het zadel van Dijou de Bijoux Stw (Diarado). 

De 1.15m rubriek, mede mogelijk gemaakt door Result Equine, werd gewonnen door Wim Vinckx in combinatie met de door Jacques Hamel gefokte Happy Girl Vaudival (Nervoso). Met een ruime voorsprong van over drie seconden hield het duo Jonas Saey met Patrisia van t Vennehof (Quasimodo vd Molendreef, fokker: Jan Voeten) achter zich. Joyce Jonckheere stuurde Giglo van het Laageind Z (Grison vd Bisschop) naar drie. 

In de Krismar Cup voor zesjarige paarden stond Melanie Deloof op kop met Stella M Van Berg op Zoom, een dochter van Thunder vd Zuuthoeve uit eigen fokkerij. Amelie Maes en Tia Maria (Spiros Z) kwamen op twee te staan voor Miel Delhaye en KPCM Incendia (I'm Special de Muze). 

Emily Dereere en Laurence Declercq grijpen hoofdwinst op zondag

Emily Dereere kon op zondag de 1.10m hoofdrubriek op naam schrijven in het zadel van Katharina van de Durmstede (Equistro). Het duo bleef ruim twee seconden voor op Kimi Defoer en Shaniks Mercedes (Best Man Z). Het brons kwam in handen van Karel Michiels en Tennessee van de Meilegem Z (Taran de La Pomme).

Dereere warmde in de 1m rubriek al op en werd tweede met de 14-jarige BWP merrie. Het duo moest Arthur Freyne met de 8-jarige Qindao van 't Neohof (Hunters Carambole) voor zich dulden. Isabelle Debeuf en Ines (Nonstop) werden derde.

Bij de pony's was Laurence Declercq de beste in de 1.10m hoge proef en stuurde Harmonie du Levant (Uhland D'Aven) naar winst. Caitlin Compernolle plaatste zich op twee met Mayday van de Goorhoeve. De derde plek werd ingenomen door Stien Bultinck en Chica van de Eekhoek (Pablo). 

Compernolle en Mayday grepen eerder de winst over een hoogte van 1m. Chazmay Loose Aernoudt werd op On Top tweede voor Noor de Rous en Nero van het Pleintje (Ten Ankers Jerolianca). 

Alle resultaten