Pieter Kenis sluit Youngster Tour bij Peelbergen af met zilver

Pieter Kenis sluit Youngster Tour bij Peelbergen af met zilver

In Kronenberg werd deze namiddag de laatste proef voor jonge paarden verreden. Hier verbaasde de 6-jarige schimmelhengst Commander Bond (Corrado I) zowel ruiter als publiek, door in het zadel van Pieter Kenis naar een fantastische zilveren klassering te springen.

Meer dan de helft van het deelnemersveld kon de nul op het scorebord behouden tijdens het 1.20m tot 1.30m hoge parcours voor 5- en 6-jarige paarden. Pieter Kenis, die drie paarden in deze laatste youngster tour startte, wist uiteindelijk met twee ervan in de prijzen te springen. Verbazingwekkend genoeg behaalde hij de hoogste klassering met de Holsteiner hengst Commander Bond, die na enkele iets mindere dagen vandaag een fenomenaal parcours neerzette en met het zilver aan de haal ging. Het Belgische duo eindigde met een tijd van 28.34 seconden, en bleef daarmee net twee honderdsten sneller dan de Duitse Eike Felix Thamm in het zadel van Crazy Corent MK (Cornet Obolensky). Het goud ging finaal naar de Desiree Kemper uit Nederland en haar 6-jarige KWPN merrie Lellebel (Eldorado Vd Zeshoek).

Leopold van Asten plaatste zich op de rug van de KWPN ruin VDL Groep Lincoln (Baloubet du Rouet) als vierde. De Belgische stempel op de competitie werd nog wat feller gedrukt door Alexander Housen, die de top vijf vervolledigde in het zadel van de vosmerrie Fame Hh Z (For Pleasure). Kenis volgde dan nog eens als zesde samen met de BWP hengst Quicksilver C (Cicero Z).

Vind de volledige uitslag HIER.