Belgische fokproducten boven tijdens Wereldbekermanche Londen, Hello Jefferson wint goud (VIDEO)

Belgische fokproducten boven tijdens Wereldbekermanche Londen, Hello Jefferson wint goud (VIDEO)

The London International Horse Show kwam deze namiddag tot zijn apotheose tijdens de Wereldbekerwedstrijd over 1.60m hoogte. Met z'n zevenen wisten ze zich te plaatsen voor de barrage, waar uiteindelijk de Belgische paarden de bovenhand namen. Een indrukwekkende rit van Scott Brash op de BWP ruin Hello Jefferson (Cooper van de Heffinck), een fokproduct van Bernard Mols uit Zoersel, leverde hem de absolute winst op. Ook de in België gevestigde Daniel Deusser scoorde in het zadel van zijn iconische BWP merrie Killer Queen Vdm (Eldorado vd Zeshoek), geboren bij Dirk en Ann Bruggeman-Carpentier, na een geweldige rit het zilver.

Zeven van de 37 deelnemers mochten het tegen elkaar opnemen in de allesbepalende barrage van de Wereldbekerwedstrijd in het ExCeL Centre in Londen. De Nederlander Maikel van der Vleuten moest met Elwikke (Eldorado vd Zeshoek) al als tweede aantreden, wat hen weinig kans op een referentiepunt gaf. Na een geweldige nulronde waarin heel kort werd gedraaid en veel risico werd genomen, sprong het duo naar de leiderspositie in een tijd van 41.21 seconden.



De uitdaging "catch me if you can" werd door de volgende starter, Scott Brash in het zadel van Hello Jefferson, met beide handen aangenomen. De eerste van twee Britse combinaties in de barrage kreeg een tikkeltje geluk op de tweede sprong van de dubbel, maar liet het thuispubliek daarna dol gaan voor de schitterende chrono van 39.67 seconden. 



Vlak na Brash mocht Daniel Deusser op de rug van de 12-jarige bruine merrie Killer Queen Vdm zich wagen aan de Britse te kloppen tijd. De Duitse nummer zeven van de wereld bleek nét te traag, en plaatste zich met zes honderdsten verschil uiteindelijk als tweede op het podium. Geen goud, maar wel weer een pak wereldbeker punten extra op zak.



Hoe kon het ook anders dan dat ook de nummer één van de wereld, Henrik Von Eckermann zich wist te plaatsen voor de barrage. In het zadel van de 9-jarige vosmerrie Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot) ging de Zweed voluit voor de winst en nam veel risico. Dit resulteerde helaas in een fout op de oxer vlak na de imposante muur, wat hem met eenzelfde tijd als Brash de vijfde plaats opleverde.



Met Jodie Hall McAteer als laatste aan zet was het Britse publiek alvast zeker van een thuisoverwinning. McAteer kreeg even geluk op de eerste hindernis van de dubbel, en vervolgde haar ronde met een lichte "better safe than sorry" instelling. In een tijd van 40.14 seconden verzekerde de amazone zich op Salt 'n Peppa (Stolzenberg) van een bronzen medaille. 



De beste Belg van het deelnemersveld was Jos Verlooy, die met de knappe BWP vos Igor (Emerald) eindigde op zeven strafpunten en een negentiende plaats.



Vind de volledige uitslag HIER.




Foto: © London International Horse Show