Philippe Vanderhasselt wint hoofdnummer bij Winterjumping

Philippe Vanderhasselt wint hoofdnummer bij Winterjumping

Afgelopen weekend zette de Bomaco-site in Asse wederom de deuren open voor heel wat springruiters. In de Grote Prijs op zaterdag werd Philippe Vanderhasselt gelauwerd als winnaar van de hoofdprijs. 

Het 1.40m hoge parcours lokte 22 combinaties naar de start. Vanderhasselt had de KWPN merrie Fenne gezadeld voor deze uitdaging en stuurde de nakomeling van Namelus R dubbel foutloos het parcours door met een tijd dat goed was voor winst. De Portugees Francisco Rocha stak een stokje voor een volledig Belgisch podium en werd tweede met de BWP ruin Lanzarote de Muze (Clinton). Sam Polleunis en Lancelot P (Namelus R) lieten zich op het brons noteren. Op vier kwam Odile Gierech op de sBs'er Hurricane Db (Elvis ter Putte) gevolgd door Mathias Hazebroek en Cointreau van de Wouterse Velden Z (Cupido van de Hoefslag Z). 

Een rubriek eerder was het Jean-Christophe De Grande die zich de winst toe-eigende in de 1.30m rubriek. In het zadel van Natan van de Vossestaart (Numero Uno) hield De Grande Jordy Clauw achter zich, die Hanukkah Gravelotte (Arko III) onder het zadel had. Hazebroek liet zich ook hier met Cointreau opmerken en greep het brons. 

De 1.20m rubriek werd gedomineerd door Sam Polleunis. Hij greep op Nina P (Thunder vd Zuuthoeve) de overwinning en werd nog eens tweede op de rug van Helena (Van Gogh). Marie Hiele en Thun's Cruise rondden de top drie af. 

Xander Van Es laat concurrentie achter zich op zondag

Op zondag stond de hoofdrubriek op een hoogte van 1.25m. Xander Van Es zorgde voor de snelste tweede fase op Noor C, een BWP merrie van Bisquet Balou vd Mispelaere. Voor Femke De Graaf was er net geen dubbele podiumplaats, met brons voor de 7-jarige Remember Me van het Schaeck (Million Dollar) en een vierde plaats voor de 8-jarige Ascalina DH Z (Asca Z). 

Ook over 1.15m was het Van Es die het hoogste schavot in beslag nam maar verder ook de top vijf domineerde. In het zadel van Naughty Girl of Two Notes Z stond hij op één, Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) leverde hem het brons op. De vijfde plaats behaalde Van Es met Gavaronne vh Nederhof (Darco). Voor hem op vier stond Karsten Van Es op de 9-jarige Pepita Di Cantero (Kafka vd Heffinck). Tussen het familiefeest van Van Es door, plaatste Laurent Nuyens zich op twee met In The Mood van het Wimpelhof (Winningmood vd Arenberg). 

Bij de pony's zagen we Ophélie Deronne op één met Addict in de 1m proef. Jars Vermeir en Killossery K9 (Ashfield Festy) werden tweede voor Pieterjan Sarens en Orchis van de Groenheuvel. In de 90cm zette Vermeir zich op kop met de 8-jarige Utalia van t Elshout (Goliath van de Groeneweg). Ambre Verhaegen en Rosita stonden op twee gevolgd door Shonna Ducobu en Junior 2. 

Resultaten