Brons voor Jérôme Guery en Romulus de Mariposa, Belgische paarden zegevieren in YH Oliva

Brons voor Jérôme Guery en Romulus de Mariposa, Belgische paarden zegevieren in YH Oliva

Op Spaanse bodem is opnieuw een nieuwe week van het MET Oliva afgetrapt! In de Youngster Tour lieten meteen heel wat Belgische paarden zich opmerken maar ook onze ruiters sprongen in de spotlight.

De overwinning in deze 1.15m hoge rubriek was voor de BWP merrie Tarte Tatin van't Meulenhof. Deze merrie is een dochter van Eames de Hus en een fokcombinatie uit de handen van Stal 't Meulenhof en werd bereden door de Italiaan Davide Kainich. De tweede plaats was voor de door Bayard gefokte sBs merrie Nemeralda d'Ayrifagne (Emerald van 't Ruytershof) en Jon Idiart. Het podium was rond met Sylvain Poncet en de Qlassic Bois Margot-hengst Juventus de Riverland.

Elise Arroyave behaalde op Jalisca Derick (Mylord Carthago) de vierde plaats. Met het fokproduct van Eric Fouquet had de Belgische amazone de snelste tijd maar kreeg ook een springfout aangerekend. De top vijf werd afgerond door de BWP hengst Triple Touch of Magic, een zoon van Untouchable uit de fokkerij van Jan Van den Nyden met Nicolo' Viviani. 

Resultaten

7-jarige Raffaella zegeviert met Bertram Allen, brons voor Guery

Bij de 7-jarige paarden was de overwinning eveneens voor een Belgisch fokproduct! Raffaella, een BWP merrie van Kaiser van het Lambroeck uit de fokkerij van Maria Bernaerts, werd door niemand minder dan Bertram Allen naar de winst gereden. Jérôme Guery kwam als laatste aan de start op Romulus de Mariposa, een hengst van Lector vd Bisschop uit de fokkerij van Koen De Brabander. Het paar sprong zich naar het brons. 

Constant van Paesschen klasseerde zich met Rolex by Hidalgo Z (Rotchild du Bosquetiau), gefokt door Stoeterij Hidalgo in Maldegem, op plaats zeven. De Zangersheide hengst Leopard des Joanins Z (L'Arc de Triomphe*Bois Margot, fokker: Stephane Monier) volgde met Olivier Perreau op acht. 

Resultaten



F. ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud