Patteet en Wathelet in top tien van kwalificatieproef Wereldbekermanche Lyon

Patteet en Wathelet in top tien van kwalificatieproef Wereldbekermanche Lyon

Na winst in de eerdere 1.50m rubriek, deed Julien Epaillard er zonet nog een schepje bovenop tijdens de 1.60m kwalificatieproef voor de Wereldbekermanche van Lyon. Epaillard verpletterde alle tegenstand in het zadel van Caracole de la Roque (Zandor Z) en won opnieuw goud, samen met een bonus van 25.000 euro. Ook Gudrun Patteet en Gregory Wathelet vielen in de prijzen, met beide een top tien klassering.

In totaal kwamen elf deelnemers aan de start van de barrage in deze loodzware proef. Geen fouten maken, en de tijd zo kort mogelijk houden ... Epaillard deed het in het zadel van Caracole de la Roque als geen ander, en liet voor thuispubliek een weergaloze 33.20 seconden op de chrono blinken. Bijna drie seconden na het winnende paar kwam Jana Wargers op Limbridge (Guardus Limbus) door de eindmeet, en streek met dit resultaat een zilveren medaille en 20.000 euro op. Roger Yves Bost stopte eveneens de klok onder 37 seconden, en mocht met Ballerine du Vilpion (Baloubet du Rouet) het brons en een cheque van 15.000 euro in ontvangst nemen.

Met 10 honderdsten verschil viel de Deen Andreas Schou in het zadel van Independent (Diamant de Revel) net buiten het podium. Hij werd opgevolgd door het Argentijnse duo José María Larocca en Finn Lente (Gaillard de la Pomme) als vijfde.

Sea Coast Guinnes (Nabab de Reve) was onder het zadel van Gudrun Patteet de laatste om dubbel nul te blijven, en werd met een tijd van 42.39 seconden sterk achtste. Gregory Wathelet bleek de snelste met één balk uit lepels in de barrage, wat hem met Cocktail de Talma (Baloubet du Rouet) de negende plek opleverde.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Agence Bordas Photographie