Pieter Clemens rijdt prijs tijdens GP kwalificatieproef in Oudsbergen

Pieter Clemens rijdt prijs tijdens GP kwalificatieproef in Oudsbergen

De dag in Sentower Park werd zonet afgelosten met de 1.50m hoge kwalificatieproef voor de 3* Grote Prijs op zondag. Winst ging hier naar Lars Kersten uit buurland Nederland, maar ook Pieter Clemens wist hier prijs te rijden. Samen met Golden Eye (Goldfever Z) sprong Clemens naar een knappe zevende plaats.

Een spannende barrage zorgde voor een nog spannendere top drie. Met slechts een verschil van een halve seconde, werd elke extra verreden meter meteen afgestraft. Het was uiteindelijk Lars Kersten die als grote winnaar de proef afsloot, door in het zadel van Hallilea (VDL Zirocco Blue) op 35.44 seconden af te klokken. Het verdere podium werd bekleed door twee Duitse combinaties, waarbij Marcus Ehning met A La Carte Nrw (Abke 4) het in 23 seconden won van Patrick Stühlmeyer en Conblue (Conthargos).

De Hongaar Vince Jarmy scoorde op de rug van de 11-jarige hengst Jb Koronaor (Keve) een vierde plaats, voor Loewie Joppen die met Havel van de Wolfsakker Z (Hos d'O) de chrono op 37.22 seconden wist te stoppen.

Golden Eye, onder het zadel van Pieter Clemens, liet één balk vallen tijdens de barrage, al zorgde een snelle razendsnelle tijd van 35.18 seconden wel nog voor een zevende plek. Ook Kirsten Rombouts zag in het zadel van Mowgli KR (Thunder Vd Zuuthoeve) vier strafpunten op het bord verschijnen in de barrage, en mocht met een tijd van 38.94 seconden tevreden zijn met een klassering als elfde.

Vind de volledige uitslag hier.