Paris Vandousselaere wint het hoofdnummer in Torhout

Paris Vandousselaere wint het hoofdnummer in Torhout

In Stoeterij Deloof, waar de WVUR verzamelde, kon afgelopen weekend Paris Vandousselaere met Vironcondo Z (Va-Vite) naar de 1.30m-winst rijden. Bij de pony's was het Laurence Declercq met Harmonie Du Levant (Uhland d'aven) die het goud van de hoofdrubriek meenam.

Op zaterdag werden de parcours in Stoeterij Deloof tot op een hoogte van 1.30m gebouwd. Paris Vandousselaere wist in deze hoofdrubriek met het goud naar huis te rijden. Dat deed ze met Virocondo Z (va-Vite, fokker: Britt Vanluyten) op een tijd van 39.11 seconden. Guillaume Ruant moest haar voorlaten. Hij kon samen met Chocoprince of Picobello Z (Contendro I), een eigen fokproduct, op een tijd van 39.31 seconden naar de tweede plaats rijden. Ook Jules Denutte wist nog een podiumplaats te behalen. Met Geisha De la Pomme CDL (Good Boy, fokker: Geert Baertsoen) reed hij op 42.53 seconden door de chrono. De vierde plaats was hier voor Tom verduyn met Qataro van het Texelhof (Corydon van T&L, fokker: Bart en Sofie De Waele-Willemsen). Winaar Paris Vandousselaere kon met Saido vd Koutermolen Z (Skill Z) ook de vijfde plaats op haar naam schrijven. 

In de 1.20m Pro Tour was het Quinn Van De Velde met Otho vh Claeyssenhof (Numero Uno, fokker: Wilfried Claeys) die naar de winst kon rijden. Dat deed hij op 35.15s. Op de voet volgde Sander Logghe die op 35.39s met Miss d'aubry (Eldorado vd Zeshoek) tweedes landde. Brons was hier voor Guillaume Ruant, deze keer met Formidable Picobello Z (For Pleasure).

Sophie Vanhoutte kon in de 1.10m Pro tour met eigen gefokte Diaz Van T Hoveke (Fego Du Prelet) op een tijd van 30.96s naar het goud rijden. Ze was Jonah Becu voor die met Rigolade van Hof Ter Boone (Vleut) op een tijd van 31.88s op de tweede plaats eindigde. Het brons was hier voor Lily-Rose Vermeulen met Alice Des Vaux (Diamant De Semilly). 

Emily Dereere zegeviert op zondag

Op zondag werden de parcours tot een hoogte van 1.10m gebouwd. In deze hoofdrubriek werd Emily Dereere met Katharina van de Durmstede (Equistro) eerst. Het duo reed een tijd van 28.19 seconden, en was op die manier sneller dan Olivia Moeyaert. Zij reed met Lady Amor Sandro vd Waterhoeve (Sandro Boy) op een tijd van 29.87 seconden naar de tweede plaats. Het brons was hier voor Julie Van Maele met Melvini (Nabab De Reve). 

Ook in de 1.00m Fun Tour kon Emily Dereere met Katharina van de Durmstede (Equistro) naar de eerste plaats rijden. Tweede plaats was hier voor Eline Maes met Courage (Contendro I), en Violet Vemeulen landde met Helio do Belmonte (Madisson Du Ry) derdes. 

Op zondag kwamen ook de pony's in de ring. In de 1.10m Fun Tour was het Laurence Declercq die met Harmonie Du Levant (Uhland d'aven) naar de winst reed. Met een tijd van 37.59s was hij Margot Debussche met Vasco Optimus (Coliath van de Groeneweg) voor. Zij reden op een tijd van 38.78s naar de tweede plaats. 

In de 1.00m Pony Fun Tour was het Julie Le Comte met Deelish Aine (Seoigeach) die de snelste tijd reed (33.64s). Het duo was Margot Debussche met Drumer King voor. Zij eindigde ook hier op de tweede plaats (35.28s). Het brons van deze proef was voor Jolien Vandenberghe met Vaillence (Toulon) (36.84s). 


Bekijk hier de resultaten