Wesley Carmans grijpt hoofdwinst met Starlight in Sint-Joris Alken

Wesley Carmans grijpt hoofdwinst met Starlight in Sint-Joris Alken

In Sint-Joris Alken kwamen er dit weekend zo'n 500 combinaties aan de start. In de 1.20m hoofdrubriek kon Wesley Carmans met Starlight (Diamant De Semilly, fokker: Alex Vaes) bovenaan op het podium schitteren. Bij de pony's wist Eline Nicolai met zowel Atchoum's Dream (Sioux Du Godion) als met Everest Britt (Brandy XIII) het goud te behalen. 

Van de tweeëntwintig ruiters in de 1.20m-barrage was het Wesley Carman met Starlight (Diamant De Semilly) die op een tijd van 22.43s naar de winst reed. Kaat Pluymers volgde hem met Cheyenne vd Berkenen Z (Cadence van t Gelutt Z). Het duo reed op 23.04s naar de tweede plaats. Het brons was voor Phebe Knaepen die met Vingino vh Legitahof Z (Vigo d'Arsouilles) een tijd van 25.55s reed. Marth Vanrusselt landde met Nikita (Tunder van de Zuuthoeve) op vier. Zilver-winnaar Kaat Pluymers kon ook de vijfde plaats op haar naam schrijven. Dat deed ze met Gentle Van de Berkenen Z (Golden Boy Du Val du Geer). 

Zowel op zaterdag als op zondag werd er een 1.15m parcours gezet. Op zaterdag kon Kyle Cuypers met Pleasure van 't Buxushof Z met de eer gaan lopen. Isabeau Keulen volgde met Tyminka Z op de tweede plaats. Het brons was hier voor Joris Geenen met Kannavaro Asborne Z (Kannan) 

Ook de 1.05m werd op beide dagen georganiseerd. De zaterdagwinst was voor Evelien Thewis met Nixon Lafelderberg Z (Nelson Z), gevolgd door Eva Wouters met Kannan's Girl vd Watertoren (Kannan) op twee. Op drie eindigde Katia Wouters met Idalgo Chavannais (Hunter's Scendro). 

Gregory Vos pakt hoofdwinst op zondag

Zondag ging de 1.15m-winst naar Gregory Vos met Ramira van de Dornehoeve (Andiamo). Senne Poosen reed met Nayley Bp Z (Neverland Z) naar het zilver. De top drie sloot Alexander Liefsoens af met Diluna CL Z (Diamant de Semilly). 

De zondagswinst in deze 1.05m rubriek was opnieuw voor Evelien Thewis met Nixon Lafelderberg Z (Nelson Z). Robin Bielen landde met Amezing (Landino) op de tweede plaats. Het brons ging naar Stephanie Sourbon met Diva van de Brobosch Z (Darco). 


Pony's

Ook de pony's werden niet vergeten. Op zondag wist Eline Nicolai met Atchoum's Dream (Sioux Du Godion) op een tijd van 23.33s naar de 95cm-winst te rijden. Kirsten Houben volgde haar op door met Genifer (Robin Des Bruyeres) op een tijd van 25.86s door de chrono te rijden. Ella Rayen landde derde met Chantilly Z (Chapultepec La Silla). De vierde plaats was voor Petra Vandormael met Flying Colours Gs (Ceasar). De top vijf sloot Silke Marien met Feël Wit (Ogano Sitte) af. 

In de 85cm ging op zondag het goud opnieuw naar Eline Nicolai met Atchoum's Dream (Sioux Du Godion). Amber Claeys volgde met Bolero op twee. Het brons was hier voor Merel Niessen met BS-Technics Jupiter (Kulberg's Orion).

Ook op zaterdag nam Eline Nicolai in deze rubriek het goud mee naar huis. Dat deed ze toen met Everest Britt (Brandy XIII).


Bekijk hier de resultaten