Olivier Philippaerts laat zich gelden in tweede individuele ronde van Praag

Olivier Philippaerts laat zich gelden in tweede individuele ronde van Praag

Dag twee in Praag en de Belgen scoren opnieuw! Vooraleer de halve finale voor de Global Champions League van start gaat, mochten de combinaties individueel aan de bak komen. Olivier Philippaerts knalde onze driekleur in de kijker en sprong naar de top tien. 

Olivier Philippaerts kwam al vroeg aan de start op H&M Miro, een elfjarige BWP ruin van Diamant de Semilly. Het fokproduct vanBVBA Brutsaert Trading hield in het 1.50m hoge parcours de knietjes keurig opgetrokken en kwam onder Philippaerts op de achtste plaats te staan. Slechts tien van de net geen veertig combinaties slaagden erin een foutloze rit neer te zetten. 

De hoogste plaatsen werden gedomineerd door de aanwezige Duitse combinaties. Nicola Pohl schreef in het zadel van Arlo de Blondel (Tlaloc M, fokker: Michel Ruel) de rubriek op naam. Met 24 honderdsten verschil achtervolgde de Ier Denis Lynch met Cornets Iberio (Cornet Obolensky) op twee. De top drie werd afgewerkt door Laura Klaphake. De Duitse amazone had op Davenport VDL (Diamant de Semilly) twee seconden meer nodig om foutloos af te werken. 

Binnen de top tien stond de BWP ruin O'Balou van de Plataan (Balou du Rouet) van fokkers Meskens-Rooms op negen onder Michael Duffy. De top tien werd besloten door Maikel van der Vleuten en de BWP hengst O'Bailey vh Brouwershof NOP (Darco). 


Resultaten