Jos Verlooy blijft maar gas geven in Stuttgart

Jos Verlooy blijft maar gas geven in Stuttgart

Jos Verlooy heeft duidelijk een sterke voorbereiding achter de rug want hij staat sterker dan ooit terug in het 5* veld. In Stuttgart sprong de Belgische ruiter wederom naar de top tien van de CSI5*-W 1.45m rubriek. 

Slechts dertien van de tweeëndertig combinaties konden het parcours foutloos afwerken. De hindernissen werden ook feilloos genomen door Jos Verlooy en Omaro van de Meerse (Diamant de Semilly). De negenjarige BWP ruin is een fokproduct van Bvba Horses Invest. Hun foutloze rit werd beloond met de tiende plaats. Jordy van Massenhove liep in het zadel van Verdiamo TN (Verdi TN) tegen de tijd aan en viel zo nipt buiten de prijzen. 

De overwinning was voor de Zwitserse Pius Schwizer. Op de veertienjarige Ak's Courage (Chepetto C, fokker: Birgit Deeken Künnemann) klokte hij af op 56,90s. Landgenoot Elian Baumann achtervolgde op twee met Hold Up di Vico P., een BWP ruin van Rubens di Ri d'Asse uit de fokkerij van Jessica Meessen. Hun tijd bedroeg 57,87s. Robert Whitaker besloot de top drie nadat hij Chatondo (Chacco Blue, fokker: Gestüt Lewitz) in 58,08s naar de eindmeet stuurde.

Resultaten