Belgen op kop in GP-kwalificatie Oliva met Mathieu Guery vooraan

Belgen op kop in GP-kwalificatie Oliva met Mathieu Guery vooraan

De Gold Tour 1.45m Grote Prijs-kwalificatie van Oliva leverde opnieuw heel wat Belgisch kleur op in de top tien! Mathieu Guery zorgde voor het beste resultaat en zette zich op het podium in het zadel van Tender Dream Hero Z. 

Met de negenjarige zoon van Thunder vd Zuuthoeve uit de fokkerij van High Jumper snelde Guery foutloos naar de finish in een tijd van 61,55s. Die tijd leek van de 88 deelnemers de derde snelste te zijn. Voor hen stond de Ier Seamus Hughes Kennedy met Cuffesgrange Cavadora (Z Wellie 72, fokker: Clare Hughes) met een tijd van 60,68s. Een honderdste sneller rijden leverde de Britse Nicole Lockhead Anderson het goud op met Christian Street (Christian 25, fokker: Anja Mohrahrend). 

De top vijf werd verder ingekleurd door de Belgen. Zo noteerden we voor Leonie Peeters de vierde plaats na een foutloze rit met Belanda (Cristo 5). Jérôme Guery volgde op vijf in het zadel van Great Britain V (Nabab de Reve). Voor Lieven Devos was er met Inca's Big Think (Think Big van T&L) de zevende plaats terwijl de top tien besloten werd door Tatiana Troiani en Che de Kezeg Z (Carembar de Muze). 

Resultaten

Eerder zorgde Koen Vereecke voor een Belgische overwinning. Hij stuurde de achtjarige Istina Esqui (I'm Special de Muze) naar één in de Gold Tour 1.35m rubriek. Louise Ameeuw scoorde hier met Empress de Paumalice (Kannan) de twaalfde plaats, Kasper de Boeck werd vijftiende op Quality van de Kwakkelhoek (Jilbert van 't Ruytershof). 

De Boeck was dan weer de beste in de Silver Tour en bracht Never Sky van het Kritrahof (Triomphe de Riverland) foutloos naar de tweede plaats in de 1.40m proef. Mathieu Guery veroverde hier de zevende plaats met Time-Breaker S Z (Toulon).


F. ©: 1clicphoto - Hervé Bonnaud