Nice van't Zorgvliet levert Christian Kukuk zilver op in Grote Prijs Mannheim

Nice van't Zorgvliet levert Christian Kukuk zilver op in Grote Prijs Mannheim

De door André Braeckevelt gefokte Emerald van't Ruytershof-dochter, Nice van't Zorgvliet heeft in de Grote Prijs van Mannheim haar beste beentje voorgezet onder Duitse ruiter Christian Kukuk en sprong in deze finale naar het podium. 

Een internationaal druk gevulde week in het Duitse Mannheim besloot met de CSIO3* 1.60m Grote Prijs. Net geen vijftig ruiters en paarden kwamen nog een laatste keer het beste van zichzelf geven, waarvan tien van hen een plek in de barrage konden bemachtigen. Richard Vogel zorgde voor een thuisoverwinning in het zadel van Cydello en bracht de 10-jarige zoon van Cascadello in 41,74s foutloos naar de eindmeet. Kukuk zat hen met de 11-jarige BWP merrie op de hielen maar moest met 42,49s op de klok genoegen nemen met het zilver. Wilma Hellström stak een stokje voor een gans Duits podium en bracht Cicci BJN (Ci Ci Senjor Ask) in 45,06s naar de derde plaats. 

Binnen de top tien liet nog een nakomeling van Emerald van't Ruytershof zich opvallen en werd de 9-jarige Zangersheide ruin Exclusive achtste met Alexander Schill. Een springfout hield de 13-jarige BWP merrie Laurien van Orshof (H&M Cabrio vd Heffinck), een fokproduct uit de stallen van Michael Van Orshoven, met Linda Heed uit de barrage. De merrie was eerder aan het werk te zien onder de broers Thibault en Olivier Philippaerts. 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto