Grote Prijs zege voor Xander van Es in HGVBB Dilbeek

Grote Prijs zege voor Xander van Es in HGVBB Dilbeek

Jumping by Nobilem in Dilbeek vormde in het weekend het toneel voor de HGVBB-ruiters. Xander van Es kon er in de hoofdrubriek opnieuw een zege aan zijn palmares toevoegen. 

Negen van de zesendertig combinaties wisten de beide fasen van het 1.30m hoge parcours foutloos af te werken. Voor Van Es werd in het zadel van Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) een tijd genoteerd van 35,33s, wat achteraf de snelste bleek te zijn. Voor Bert Panneels en de 10-jarige Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) was het net niet met een tijd van 35,47s. Koen Verdegem klokte met Kalvara (Calvaro) af op 36,29s en greep het brons. 

Een foutloze rit in een tijd van 36,79s in de tweede fase leverde Bert Panneels in het zadel van Nicodemus van het Blondveld (Vagabond de La Pomme) de vierde plaats op. Op vijf werd Thomas Leemans genoteerd met Petrouska Dm Z (Peppermill) dankzij hun tijd van 37,11s. Daarnaast was Leemans ook goed voor de zesde plaats op Lou van O.L.V. Hove (Quinn vd Heffinck).

Van Es was ook in de 1.20m rubriek de snelste combinatie, opnieuw met de 16-jarige BWP ruin onder het zadel. Hier was het Xantia van Assche die de tweede plaats in beslag nam met de 9-jarige Palma van de Claevervallei (Cayado) voor Arno Boon en de 8-jarige L'Arc de Triomphe-zoon, Qlassic van't Bosveld. 

Op een hoogte van 1.10m wist Naomie Bellomo de winst van de familie Van Es af te snoepen en zegevierde met de 7-jarige Madonna (Insider VDL). Xander werd tweede met D-Isci van de Kattevennen Z (Darco) voor broer Karsten die Hamilton (Contact vd Heffinck) onder het zadel had. Karsten vervolledigde nog de ganse top vijf met respectievelijk Pepita Di Cantero (Kafka vd Heffinck) en Extraction vd Kattevennen Z (H&M Extra). 

Resultaten