Nell Delgouffe houdt de nationaal kampioen achter zich bij LRV Opwijk

Nell Delgouffe houdt de nationaal kampioen achter zich bij LRV Opwijk

De Vlaams-Brabantse LRV ruiters kwamen afgelopen weekend bijeen op de wedstrijd ingericht door LRV Opwijk. In de klasse Zwaar was het Nell Delgouffe die bovenaan stond met Phassia vd Bisschop. 

Maar liefst zeven van de zeventien aanwezige combinaties voor de hoogste rubriek konden zich een plaatsje in de barrage toerekenen. In het zadel van Phassia vd Bisschop (Comme il Faut) was het Delgouffe (Ossel Brussegem) die de snelste chrono afklokte. Stijn Craessaerts (Moorsel Tervuren) achtervolgde binnen dezelfde seconde op Phantom van het Dorpelhof (Emerald van 't Ruytershof) en werd tweede. Ben Thiry (Orsmaal) besloot de top drie met Prima Vera TB (Lavallino Ter Klomp). Op vier kwam Eline Lopes (Boutersem) met Nette van Kattebeek (Darco) voor Ben Thiry (Orsmaal) en Qamiro van het Dorpelhof (Vigo d'Arsouilles). 

De klasse Midden werd gewonnen door Julie Lamberts (Kester) en Daytona LV Z (Dominator 2000 Z). Met twee seconden verschil achtervolgde Bram Blockx (Vissenaken-Glabbeek) met Percy vd Bisschop (Bamako de Muze). Op drie kwam Wilke Willems (Assent) met Vienna Van 't Loo Z (Varnac van de Wolfsakker). 

Seppe Follon nam de uitslag van de klasse Licht mee naar Rillaar op de rug van Veni Vidi Vici vh Pannehof Z (Vigo d'Arsouilles). Dries Vanthienen (Kortenaken) vulde met Divertimento Tms Z (Diesel GP du Bois Madame) de tweede plaats in voor Tille Marien (Herent) en Pamela van het Molenhof (Clarimo).

Resultaten