Tweede overwinning voor Mathieu Guery in Lier

Tweede overwinning voor Mathieu Guery in Lier

Mathieu Guery voegt na zijn overwinning van de hoofdrubriek in Lier nog een zilveren medaille toe aan zijn palmares door Hope du Park naar het podium te brengen in de rubriek voor 7- en 8-jarige paarden. 

Met opnieuw een groot deelnemersveld aan de start mocht Guery zich de op één na beste noemen met Hope du Park, een 7-jarige dochter van Quick Star uit de fokkerij van Corinne Accary. Enkel Thiago Ribas Da Costa was sneller in het zadel van Sooper Trooper, een 7-jarige Diamant de Semilly zoon van fokkerij Gestüt Eichenhain. Patrick Stühlmeyer had de beste 8-jarige onder het zadel en werd met Chavanna PS (Chacoon Blue) derde.

Bart Clarys, die eerder al goed was voor de tweede plaats in de hoofdrubriek met Oxygene du Marais DD, bracht hier de door Peter Jonckheere gefokte 8-jarige Corona Hf Z (Calvaro Z) naar plaats zeven. Jorik Vervoort en Eranthis Z (Emerald, fokker: Nick Van Turnhout) kwamen op zestien gevolgd door Thomas de Wit en Quinette van't Sparrenhuis (Elvis ter Putte) op achttien. 

Resultaten

Wat later was het opnieuw Mathieu Guery die zich bovenaan plaatste en de CSI2* 1.35m rubriek op naam schreef. Hij rekende op de 9-jarige Time-Breaker S Z, een Zangersheide ruin van Toulon uit de fokkerij van P. Sleutels om foutloos af te werken. Evelyne Putters bracht Billy Boleyn naar de derde plaats. 

Zowel voor Steven Vermeir met Magnum van het Steentje (Plot Blue) als voor Jorik Vervoort en Credibilis van het Lindenhof Z (Crown Z) werd de vierde plaats genoteerd. Louis Lambrecht besloot de top vijf op Galipette du Plessis (Eldorado de Hus) gevolgd door Virginie Thonon met Gibbs Un Prince (Lord If de Chalusse) op twaalf.