Abdel Saïd laat met nieuwe troef Avant Toi Brabançonne weerklinken in GP-kwalificatie van Arezzo

Abdel Saïd laat met nieuwe troef Avant Toi Brabançonne weerklinken in GP-kwalificatie van Arezzo

In Arezzo zijn de Belgische combinaties druk bezig terrein te winnen. Abdel Saïd vond op donderdagochtend al het podium maar sprong wat later in de hoofdrubriek, zijnde de Gold Tour 1.45m Grote Prijs kwalificatie, met Avant Toi naar de overwinning. 

Abdel Saïd heeft de 14-jarige ruin van Flying Quite Easy 958 sinds begin deze maand onder het zadel. Het duo lijkt al goed afgestemd te zijn op elkaar want het 1.45m hoge parcours vormde voor hen geen probleem. In de beide fasen wisten ze foutloos af te werken met in de laatste een tijd van 27,57s. Zo bleven ze vijf honderdsten van een seconde voor op de plaatselijke Giulia Martinengo Marquet met Scuderia 1918 Calle Deluxe (Cesano 2). 

De BWP ruin Lightning, een zoon van Gitano v Berkenbroeck uit de fokkerij van Astrid Vermeer, werd door de Italiaan Luca Marziani naar de vijfde plaats gestuurd. Op zeven volgde, jawel, Thibault Philippaerts op de rug van de 9-jarige Pompidou van het Kuilenhof, een BWP ruin van Kannan uit de stallen van de familie Maesen. 

Resultaten