Marie-Sophie De Bruyne wint de 1.25m van de Wintercup Finale in het Barelhof

Marie-Sophie De Bruyne wint de 1.25m van de Wintercup Finale in het Barelhof

Afgelopen weekend konden ruiters zich tijdens de finale van de Wintercup in het Barelhof een laatste keer bewijzen voor het eindklassement. Marie-Sophie De Bruyne ging met het goud lopen van maar liefst twee rubrieken. En bij de pony's bewees Viktor Van den Steen zich in de 1.00m. 

Zaterdag 2 maart 
Marie-Sophie De Bruyne wint de hoofdrubriek

In de 1.25m kon Marie-Sophie De Bruyne met Jakedoe Van Het Eikenhof (Chopin Van Het Moleneind) naar de eerste plaats rijden. Na een dubbele foutloze ronde reed de combinatie met een tijd van 28.10 seconden door de chrono. Het duo had ruim drie seconden voorsprong op Natan Derycke, die met Kasper (Numero uno) op de tweede plaats eindigde. Tommy Andries volgde met Pumpkin vd Rollebeek (Nabab de Rêve) en eindigde derde. De vierde en vijfde plaats waren respectievelijk voor Anky Vanderpoorten met Taloudor KZ (Taloubet Z) en Mirthe Laureys met Nayla C (Bosquet Balou vd Mispelaere). 

1.15m winst voor Mirthe Laureys 
Samen met Nayla C (Bosquet Balou vd Mispelaere) wist Mirthe in deze proef naar de winst te rijden. Dat deed zo door na twee foutloze rondes met een tijd van 29.05 seconden door de chrono te rijden. Aurélie Hoskens volgde haar op de voet. Met een tijd van 29.75 seconden reed ze met Kay-H (Harley Vdl) naar de tweede plaats. De top drie sloot Ella-Louise Schmitt af met Flash Gordon. 

Opnieuw winst voor Marie-Sophie De Bruyne
Na het behalen van goud in de 1.25m kon Marie-Sophie De Bruyne ook met de winst van de 1.05m proef gaan lopen. Deze keer had ze Olga Van De Leenehoeve onder het zadel. Met maar een halve seconde achterstand, volgde Lotte van Mol met Babelutte van't Beaukeshof (op de tweede plaats.  Lars De roo sloot hier de top drie af met Carita Z, een Zangersheide-merrie van Canterburry.

Zondag 3 maart 
Paarden 
Amber Vandaele wint met grote voorsprong de 1.10m
Samen met Zangersheide-merrie Iara VDP Z (Itackie Deux) kon Amber Vandaele naar de winst rijden in de 1.10m-proef. Met een tijd van 27.32 seconden was ze  ruim drie seconden sneller dan Lotte Versluys, die samen met Spirit Du Coeur Des Collines (Gino H) op de tweede plaats eindigde. Het brons was eveneens voor Amber Vandaele. Deze keer deed ze dat met Quidamziona Z (Quool Du Bois Margot).

1.00m-winst voor Fara Vlassenroot 
In de 1.00m was het Fara Vlassenroot met Malpomene LVP (Moncler van Overnis) die goud behaalde. De tweede plaats was hier opnieuw voor Lotte Versluys met Spirit Du Coeur Des Collines (Gino H). Stephanie Asselman eindigde met Inky Pinky vh Asnahof Z (Itackie Deux) derde. 

Pony's
Winst voor Viktor Van den Steen in de 1.00m 
Bij de pony's was het Viktor Van de Steen die het goud van de 1.00m mee naar huis nam. Dat deed hij samen met zijn Connemara Tallyo Freedom (Kingstown Cavalier). Nora Van Haelst landde met Road Runner Van de Bucxtale tweede. En de derde plaats ging naar Paulien De Spiegeleer met Violet van het Koetshuis (Calipso van de Vondelhoeve). 

Laurent Reygaerts snelste in de 90cm
Samen met Valentina van het Koetshuis kon Laurens Reygaerts naar de winst rijden in de 90cm. Dat deed het duo met een tijd van 23.76 seconden, wat ruim drie seconden sneller was dan Nora Van Haelst. Zij eindigde met Road Runner Van de Buxctale op de tweede plaats. Rosanne Van Mele sloot de top drie van deze proef af met Rocky's Ryan Sb (Rockefeller)

Bekijk hier de resultaten