Thibeau Spits houdt vast aan top 10-notering op U25 Wereldranglijst

Thibeau Spits houdt vast aan top 10-notering op U25 Wereldranglijst

Thibeau Spits blijft ook deze maand de beste Belg op de Longines Ranking voor U25-ruiters. Hoewel hij een plaatsje zakt blijft hij in de top 10 genoteerd staan en gaat van negen naar tien. 

De resultaten waarmee rekening gehouden wordt voor deze rangschikking gaan van 01/03/2023 tot en met 29/02/2024. 

Harry Charles (GBR) blijft stevig aan de top. Met een totaal van 2638 punten heeft hij net geen 1000 punten voorsprong op de nummer twee. Jeanne Sadran (FRA) maakt een sprong naar de tweede plaats, komende van plaats vier. Harry Allen (IRL) volgt op de derde plaats en stijgt van plaats vijf.  Landgenoot Michael Pender (IRL) heeft ook terrein gewonnen en staat nu op de vierde plaats. Natalie Dean (USA) ziet een kleine daling naar de vijfde plaats, komende van twee.

Mimi Gochman (USA) ervaart een vergelijkbare daling en gaat van drie naar zes. Lars Kersten (NED) maakt een opvallende sprong naar de zevende plaats en verstevigt zo zijn positie binnen de top 10. Jack Whitaker (GBR) handhaaft zijn positie in de top 10 met een solide prestatie op de achtste plaats. Edouard Schmitz (SUI) gaat van zeven naar negen terwijl Thibeau Spits (BEL) de top 10 afrond. 

Thibault Philippaerts staat momenteel op de 30e plaats in de ranking en gaat gestaag omhoog. Emilie Conter maakt een omgekeerde beweging en gaat van 40 naar 48. 

Volledige ranking