Marc Boes en Laurens Houben laten Brabançonne drie maal klinken in Duitse Goch-Asperden

Marc Boes en Laurens Houben laten Brabançonne drie maal klinken in Duitse Goch-Asperden

Tussen het Duitse geweld tijdens de AWE Red Edition in Goch-Asperden zorgden twee van onze landgenoten voor knappe Belgische overwinningen. Zowel Marc Boes als Laurens Houben kwamen in topvorm aan de start van dit concours, en lieten zo drie maal de Brabançonne weerklinken.

Marc Boes leverde de sterkste prestaties, door met maar liefst vier medailles huiswaarts te keren. Boes sprong tijdens de 1.25m proef op zaterdag in het zadel van de achtjarige merrie Fresia d'Altenbach (v. Diamant de Semilly) naar de winst, en plaatste zich in diezelfde rubriek ook nog derde op de rug van de zevenjarige ruin Askaban 26 (v. Abanos). Over eenzelfde hoogte behaalde Boes met diezelfde ruin ook nog zilver tijdens de Youngster rubriek.

Eén dag later zorgde Laurens Houben voor het tweede Belgische goud in de 1.25m proef. Hij kon daarvoor rekenen op de zevenjarige merrie Hot Stuff EP (v. Hickstead White). Daarmee gaf hij meteen een goede aanzet voor Marc Boes die de daaropvolgende 1.35m proef, opnieuw in het zadel van Fresia d'Altenbach, eveneens op zijn naam zette. 

Vind alle resultaten hier terug.