Dries Degrieck voor tweede maal naar Wereldbeker Finale Mennen

Dries Degrieck voor tweede maal naar Wereldbeker Finale Mennen

Al voor het tweede jaar op rij wist Dries Degrieck zich met zijn span voor de Wereldbeker Finale mennen te plaatsen. De achtste en laatste kwalificatie werd afgelopen weekend in Leipzig verreden, waarna het eindklassement werd opgemaakt. Als laatste van zes finalisten vinden we op deze lijst dus ook onze landgenoot terug!

Na de laatste Wereldbeker manche in Leipzig voorbije zondag zijn nu de zes finalisten bekend, van wie opnieuw drie Nederlanders. Aan kop van het eindklassement plaatsten Boys Exell en Bram Cardon zich ex-aequo aan de leiding met elk dertig punten. Ijsbrand Chardon nam met 24 punten de derde plaats voor zijn rekening, gevold door landgenoot Koos De Ronde die eindigde op 19 punten. Als vijfde plaatste de Zwitser Jérôme Voutaz zich met 17 punten, die net twee punten meer behaalde dan onze landgenoot Dries Degrieck.

Voor de enthousiaste vierspan menner uit Oost-Vlaanderen zal dit zijn tweede Wereldbeker finale op rij zijn, nadat hij vorig jaar ook al een finaleplaats wist te bemachtigen in Leipzig. Daar werd Degrieck toen vierde, dus de gezonde ambitie om deze prestatie te evenaren of verbeteren zit er zeker in!

De ontknoping van het Wereldbekerseizoen 2022-2023 vindt begin volgende maand plaats in Bordeaux, van 2 tot 5 februari.

Vind de volledige eindstand hier.