Lise Desomviele springt naar de zege bij het Barelhof

Lise Desomviele springt naar de zege bij het Barelhof

Naast het Kampioenschap voor de ponyruiters bij de HROV werd er, voornamelijk op zaterdag, ook gereden voor de hogere paardenrubrieken. De 1.20m hoofdrubriek kwam op naam van Lise Desomviele. 

Desomviele kwam aan de start op Nice de Muze, ene tienjarige merrie van Gemini II. Met een tijd van 29,02s was ze sneller dan Femke De Graaf die met een tijd van 29,27s voor de de achtjarige Kriannelina (Cidane) de opvolging voor haar Joker verzekerd ziet. Aline Braet stuurde Memento van de Leeuwkant (Charlekijn van T&L) naar drie met een tijd van 29,82s. De top vijf zat op elkaars hielen met op vier Gregory Goossens en Melvis van de Paspolder (Elvis ter Putte) die in 29,90s finishten voor Paul De Stoop en Flamingo de Semilly (Flamengo de Semilly) hun tijd van 30,03s. 

De Stoop zette zich dan weer op het podium van de 1.10m rubriek, dit keer in het zadel van Mon Ami (I'm Special de Muze). Voor hen op twee kwam Shauni Heleyn op Juna van t Clavotterhof (Watch me van t Zorgvliet). De rubriek werd met anderhalve seconde voorsprong gewonnen door Marie Reygaerts en Gazelle Z (Griseldi). 

Over 1m zegevierde Liese Labelle met Hampton Bay (Casario II) voor Pieter Ryckaert op Pinokkyo van de Halmhoeve (Le Blue Diamond van 't Ruytershof) en werd Louise Gheysens derde met Rocco van de Kette (Don't Touch Tiji Hero Z). 

Resultaten