Aurelie Deloof besloot het zomerseizoen met GP-winst bij Stoeterij Deloof

Aurelie Deloof besloot het zomerseizoen met GP-winst bij Stoeterij Deloof

Stoeterij Deloof in Torhout vormde afgelopen weekend het toneel voor de laatste wedstrijd van het seizoen binnen de WVUR. Aanwezigen werden getrakteerd voor 'weekend van de klant' met lekkers maar ook op topsport! Aurelie Deloof sprong zonder twijfel naar de winst in de Grote Prijs. 

De 1.30m-rubriek lokte maar liefst 53 combinaties naar de start, waarvan er slechts twaalf mochten aantreden in de barrage. Aurelie Deloof was diegene die voor de snelste tijd kon zorgen op de rug van haar negenjarige Ito. De zoon van Marius Claudius kwam niet aan het hout en won met net geen twee seconden voorsprong. Jonas Saey en de achtjarige Patrisia van t Vennehof (Quasimodo vd Molendreef) hielden het ook droog en werden tweede. Voor Paris Vandousselaere was er de laatste trede op het podium na een foutloze rit op Saido vd Koutermolen Z (Skill Z). Melanie Deloof sprong in eigen huis naar de vierde plaats na ook dubbel foutloos te blijven in het zadel van New Balou van t Leeuwerikenhof (Bisquet Balou vd Mispelaere). De top vijf werd besloten door Anouk Devos en Caspar CB (Numero Uno). 

Een rubriek eerder domineerde Sander Logghe het podium. De ruiter nam zowel de overwinning als de derde plaats mee naar huis. In het zadel van de nog maar zesjarige Miss d'Aubry (Eldorado vd Zeshoek) won hij de proef terwijl de achtjarige Petite Fille (Kafka vd Heffinck) goed was voor het brons. Nicolas Lambrecht vulde de tweede plaats in met Just Energie (Nabab de Reve). 

Ook Sophie Vanhoutte slaagde erin twee podiumplaatsen op haar naam te zetten. Op de rug van Diaz van t Hoveke (Fuego du Prelet) won de amazone de 1.10m rubriek terwijl ze met Daiquita van t Hoveke (Randel Z) tweede werd. Beide paarden hebben de leeftijd van 20 jaar bereikt. De laatste podiumplaats was voor Sophie Vanhoutte met Ophelia van Dorperheide (Quintender).

Margot Debussche is sterkste ponyruiter

In de Fun Tour sprong Margot Debussche naar winst met de zesjarige hengst Vasco Optimus (Goliath van de Groeneweg). Het 1.10m hoge parcours vormde ook geen probleem voor Julie Van Hollebeke en haar nieuwste troef, Romeo van de Groenweg (Dexter Leam Pondi). Laurence Declercq kreeg onderweg een springfout aangerekend voor Harmonie du Levant (Uhland D Aven) maar hun snelle tijd (tevens de snelste) leverde hen de derde plaats op. Ariane Dhoore zagen we op vier met Golden Sun voor Jitske Vantieghem en Spotty.

Over 1m zegevierde Caitlin Compernolle met Mayday van de Goorhoeve. Vantieghem stuurde Spotty hier naar het zilver terwijl Declercq achtervolgde met Harmonie. Zita De Wilde sprong ook naar de prijzen op haar Orchid s Nanette (Kantje's Carlando). 

Bij de paarden was het Chloë Van Staey die de 1.10m rurbiek op naam zette met Orpheline van het Burkelhof (Caspar). Op twee zagen we Renée Goethals met Glamira (Canadian River) voor Marie Dekersgieter en Rozalie vd Hoeve Klein Goed te Gavers (Harley VDL). 

Resultaten