Koen Vereecke mist het podium met Sacha Z op een haar in Youngsters Kessel

Koen Vereecke mist het podium met Sacha Z op een haar in Youngsters Kessel

In de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden zette Koen Vereecke zich genadeloos tussen de Nederlandse combinaties in de top tien. Met de zevenjarige Sacha Z (v. Stakkato) mistte hij het podium op een haar na. 

Terwijl de top vijf gedomineerd werd door Nederlandse ruiters én paarden, kon Koen Vereecke toch een plek daartussen afdwingen. In het zadel van de zevenjarige Sacha Z, een dochter van Stakkato, bleef Vereecke foutloos in het 1.35m hoge parcours en finishte op plaats vier. Exact 60 honderdsten verschil met Manon Hees hield het Belgische duo van het podium. 

Hees besloot een volledig Nederlands podium op de rug van de zevenjarige La Nulana K (v. Douglas). Met amper acht honderdsten moesten zij Michael Greeve voor hen dulden, die de zevenjarige La Vie Est Belle Tcs (v. Entertainer) naar het zilver reed. De overwinning was voor de eveneens zevenjarige KWPN-ingeschreven merrie Lolita O.A.  (v. Douglas). Zij wonnen met een seconde voorsprong. 

Op plaats zeven, acht en tien kwamen nog drie Zangersheide ingeschreven paarden. De ruin van Cento, Cheap Trick Wm Z kwam onder Julie Welles (USA) op zeven gevolgd door de zoon van Dominator 2000 Z, Domino vant Elzenhof Z en Yves Houtackers (NED). Didam van 't Schaaphof Z (v. Denzel van het Meulenhof) werd tiende met John Steeghs (NED).

Volledige uitslag