Jeroen De Winter en Christophe Vanderhasselt laten Brabançonne klinken in Lier!

Jeroen De Winter en Christophe Vanderhasselt laten Brabançonne klinken in Lier!

In Lier was het Jeroen De Winter die de pistes van het Azelhof opende met de eerste ereronde van opnieuw een spannende springweek!  Met ruim 100 deelnemers aan de start werd het klassement opgesplitst. Jeroen De Winter en Christophe Vanderhasselt verzekerden zo een Belgische eindzege.

Het Netehof's Jeroen De Winter won de eerste rubriek in Lier. De 2* competitie trapte er meteen af met een parcours gebouwd op 1.40m hoogte. De Winter rekende op de ondertussen zeventienjarige Gretel S (v. Corland) om al het hout onaangeroerd te laten en de BWP merrie stelde niet teleur. Een foutloze ronde in combinatie met een vliegensvlugge tijd leverde hen de overwinning op. 

In zijn klassement bleef De Winter voor op Bart Claes met de BWP-ruin Picco Bello v/h Panishof (Vigo d'Arsouilles). Jens van Grunsven vervolledigde de top drie met de 12-jarige KWPN-merrie, Greatlight VDL (VDL Zirocco Blue). Het Nederlandse duo bleef landgenoot Max van de Poll met Infinety Z.G. (I'M Special de Muze) voor. Net buiten de top vijf volgde Christophe Vanderhasselt met Kraque Boom d'Avifauna Z (Kannan) op plek acht.

Vanderhasselt wint

In het tweede klassement zette Vanderhasselt de kers op de taart met winst. De Vlaams-Brabantse springruiter won met de negenjarige Ellipse de Lezellec (v. Kannan). De top drie was compleet met Bart Claes en Picco Bello v/h Panishof (v. Vigo d'Arsouilles). In de top drie volgde Hessel Hoekstra met Jass-Men Impressed (Marius Claudius) voor Vincent Lambrecht en de Iers-gefokte ruin, Catwalk Harry (Verdi TN).

Het paar werd opgevolgd door Virginie Thonon die in het zadel van Dayton Sitte (Ogano Sitte) voor bleef op Charlotte Höing en Casio HE (Canstakko).

Yenthe Schrijvers Belgische sterkhouder!

In de 1.35m avondrubriek bleek Yenthe Schrijvers de Belgische sterkhouder met Oceane (Nonstop). Het paar sprong naar een tweede plaats en bleef zo landgenoten Virginie Thonon met Pertini vd Axelhoeve (Ogano Sitte) en Kasper de Boeck met Dalida (Casall) voor.

Volledige uitslag 1.40m