Constant van Paesschen geeft Fransen het nakijken in Cabourg

Constant van Paesschen geeft Fransen het nakijken in Cabourg

De Belgen drukken gretig hun stempel in deze competitieweek met nu ook Constant Van Paesschen die de overwinning opeiste van de 3* 1.45m Grand Prix des Haras Normands in het Franse Cabourg. 

Constant Van Paesschen was één van de vier Belgen die deelnamen in deze 3* rubriek. Met 81 combinaties aan de start was het een goed gevulde rubriek. Van Paesschen had de negenjarige Karnak du Roset (v. Kannan) van stal gehaald, waarmee hij vorige week tweede werd in de 3* competitie van Uggerhalne. Het duo trekt deze goede lijn nu verder in het Franse Cabourg en sprong zelfs naar de overwinning. 

Met hun snelle tijd hielden ze heel wat Franse combinaties achter zich. Met slechts vijf honderdsten verschil moest Penelope Leprevost genoegen nemen met de tweede plaats na haar ronde op GFE Candy de Nantuel (v. Luidam). Zij bleven dan weer ruim een halve seconde voor op landgenoot Axel van Colen en Veyron (v. Stakkato's Highlight). 

Resultaten

Aansluitend kwam van Paesschen ook aan de start in de proef over 1.35m, waarvoor hij Just Too Late d'Hof-Ten-Bos (v. Bentley van de Kapel) had gezadeld. Hier was de Belg nog eens goed voor de vijfde plaats, na opnieuw een foutloze en snelle ronde! Het volledige podium kleurde Frans met winst voor Marie Demonte en Fierte de Riverland (v. Qlassic Bois Margot).