Koen Vereecke knalt naar brons en rankingpunten in GP-kwalificatie Kessel

Koen Vereecke knalt naar brons en rankingpunten in GP-kwalificatie Kessel

De competitiedag op het JPM International sloot af met de 3* kwalificatie voor de Grote Prijs. De 1.50m hoge hindernissen vormden geen probleem voor Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) die door Koen Vereecke naar het brons gereden werd. Jos Verlooy volgde in de top vijf. 

Slechts achttien van de vijftig combinaties kwamen terug voor de barrage, waaronder vier Belgen! Koen Vereecke loodste Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) foutloos doorheen het 1.50m hoge parcours en stopte de klok op een snelle 38,09 seconden. Het duo was goed voor brons. Ook onder Belgische vlag was Jos Verlooy, die in het zadel van Fts Killossery Konfusion (v. Livello) foutloos naar de vijfde plaats reed. 

Voor Gilles Thomas en Puskas de Kalvarie (v. Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z) betekende vier strafpunten de twaalfde plaats. Op dertien volgde Leonie Peeters, op de rug van Tinkoucha Hero Z (v. Tinka's Boy). 

De Amerikaanse Giavanna Rinaldi zegevierde met Parrandero (v. Clarimo) en won met een tijd van 37,45. Het zilver werd meegenomen door Sophie Hinners en Vittorio 8 (v. Valentino). 


Volledige uitslag