Net niet voor Sacha Beghuin in rankingproef Lier

Net niet voor Sacha Beghuin in rankingproef Lier

Het Azelhof in Lier dimde de lichten van hun buitenpistes na de ereronde van de 3* 1.45m hoofdrubriek. Deze Longines Ranking-rubriek leverde een vierde plaats op Sacha Beghuin. 

Beghuin was één van de ruim tachtig deelnemers van deze proef. In combinatie met Elcup van Beek II Z, een Zangersheide hengst van Elvis ter Putte, bleef hij als één van de tien dubbel foutloos in een barrage met zestien deelnemers. Hun tijd van 34,34 seconden leverde hen de tweede plaats op en een bescheiden zakcentje van 2.620 euro. 

Naast Beghuin slaagden nog drie Belgische combinaties erin om van al het hout af te blijven. Virginie Thonon was de tweede beste in het zadel van achtjarige Pecorino de La Liniere (v. Bamako de Muze) en werd met 35,23 seconden op de klok zevende. Niels Fockaert volgde op plaats acht nadat hij met Hamilton Ex Bart 111 Z, eveneens een nakomeling van Bamako de Muze, in 35,83 seconden over de finish reed. De laatste dubbel foutloze ronde voor ons land kwam van Thomas Van Minnebruggen en Olympic v/h Russeltveld (v. Clarimo Ask), zij besloten de top tien. 

De winst en hoofdprijs van 6.550 euro ging naar de Canadees Bruno Martins Costa en de tienjarige merrie Sin Cindy (v. Casilius). Eugenio Garza Perez volgde op twee in het zadel van Chalouries PS (v. Chacco-Blue) terwijl Bertram Allen de top drie mocht afsluiten op de rug van Emmylou (v. Billy Mexico). 

Volledige uitslag