België negende in EEF Nations Cup Drammen, Nederland wint

België negende in EEF Nations Cup Drammen, Nederland wint

Na een spannende barrage tussen Nederland en Ierland was het Eric Ten Cate die TeamNL de overwinning bezorgde! Voor België zagen we Charlotte Philippe, Katja Haep, Thomas de Wit en Dieter Vermeiren in actie. Het Belgische team werd negende. 

In de eerste ronde leek België nog goed op weg naar een plek bovenaan de uitslag met een totaal van vier strafpunten. Dieter Vermeiren zorgde met Kingston Town 111 Z (v. Kashmir van Schuttershof) voor een foutloze ronde net als Katja Haep en Chupalina 2 (v. Clarimo) dat deden. Charlotte Philippe tikte met Cacharel de Amoranda Z (v. Corlensky G) een balk uit de lepels en kreeg vier strafpunten aangerekend. Bij Thomas de Wit werd het schrapresultaat toegepast op zijn acht strafpunten met Tools Dw Z (v. Toulon). In de tweede ronde kon echter geen enkele combinatie nog foutloos over de finish komen. Voor zowel Philippe, Haep en Vermeiren viel er een balk uit de lepels, de Wit kreeg opnieuw twee fouten. Deze fouten brachten het Belgische team op zestien strafpunten en een negende plaats.

Met slechts vier strafpunten in totaal was het TeamNL die zegevierde in de EEF Series - Nations Cup van Drammen. Eric Ten Cate droeg alle verantwoordelijkheid op zijn schouders en mocht na twee foutloze rondes op Incredible (v. Clinton) de allesbeslissende barrage rijden. Opnieuw was het duo op geen fout te betrappen en reed foutloos rond in 36,88 seconden. Voor Ierland kwam Matt Garrigan een derde keer in actie, eveneens met een schone lei voor Quantum Robin V (v. Carambole). Zij hielden ook het hout in de lepels maar finishten in 40,14 seconden wat winst betekende voor het Nederlandse team. 

Polen werd derde met acht strafpunten op de teller. Ook Zweden eindigde met een totaal van acht maar was net iets trager en werd zo vierde. Denemarken sloot de top vijf af met ook acht strafpunten.

Volledige uitslag