Klaas B en Quina blinken uit bij Future Stars Academy in Opglabbeek

Klaas B en Quina blinken uit bij Future Stars Academy in Opglabbeek

Het voorbije weekend vond de tweede manche van de Future Stars Academy bij Sentower Park plaats. Toekomstige jonge springtalenten van heinde en verre konden er hun potentieel voor de toekomst opnieuw tonen aan het publiek. Bij de 7-jarigen was het de KWPN ruin Klaas B (Eldorado Van De Zeshoek) die onder het zadel van Guy Janssens naar winst sprong, terwijl Johnny Stevens de BWP merrie Quinta (Elvis Ter Putte) naar de zege reed bij de 6-jarigen.

7.5 YO horses

Het tweefasen parcours over 1.35m hoogte werd door twaalf combinaties zonder springfouten afgelegd, waarbij de zevenjarige KWPN ruin Klaas B met één honderdste van een verschil het goud veroverde onder het zadel van Guy Janssens. Laurent Nuytens volgde dan met de AES merrie Daddy's Day Dream P (Just Daddy P) het winnende duo op de voet, voor Olivia Poole die op de rug van de KWPN vosmerrie Kegetricia Van Beek (Fantomas de Muze) als laatste onder de 34 seconden wist te blijven.

Als vierde plaatste de Zangersheide merrie Tofino AZ (Tsar Hero) zich onder het zadel van Wim Aegten, vijf honderdsten sneller dan Charlotte Rooms en de BWP ruin Positif van 't Paradijs (Bamako).

6.5 YO horses

Bij de zesjarigen kon ruim de helft van het deelnemersveld foutloos door het 1.25m hoge tweefasen parcours navigeren. Snelste van hen bleek de BWP merrie Quinta (Elvis ter Putte), die met Johnny Stevens in 31.27 seconden ruim de overwinning binnen haalde. Het zilver ging naar Becker Monique en de bruine merrie Laville (Lavillon), op één honderdste verschil van Koen Geerits in het zadel van de BWP merrie Qualyna van de diepebeek (Sulaiky vd Helle).

Raf Kooremans sloot op de rug van de KWPN schimmelmerrie Lola-Jay ES (Golden Dream) als vierde aan, gevolgd door opnieuw Geerits en de KWPN vosmerrie Latoya Vde (Gaultier).

5.5 YO horses

De Non Stop zoon Razzle dazzle van de zavel deed dan weer alle ogen op zich richten in de proef voor vijfjarige jonge paarden. Onder het zadel van Nico Baerts sprong hij als snelste van ruim 170 deelnemers het 1.15m parcours zonder fouten rond. Op een tweede plaats volgde Louis Wauters met de BWP vosruin Ronnie Flex Castanoo (Arezzo VDL), voor Olivia Poole en de BWP ruin Rakasko WH (Comme Il Faut).

Klik HIER om om alle proeven en hun resultaten te raadplegen.